Parador-hotellet i Cruz de Tejeda gjenåpner på mandag

Hotell Parador de Cruz de Tejeda på Gran Canaria tar på mandag imot de første klientene siden en stor skogbrann gjorde stor skade på hotellet i september i fjor.

Boblebadet ble totalskadet i brannen. Nå er et nytt boblebad og en ny bro over badet installert. Foto: Paradores

Brannen skadet taket, spaanlegget og 15 rom, hvorav ti fikk store skader. Sterk innsats fra brannvesenet stoppet brannen fra å ødelegge hele hotellet.

Hotellet har nå blitt reparert og reformert, skriver øyrådet på Gran Canaria i en pressemelding.

Alle de brannskadde rommene er reparert og pusset opp. Den utvendige estetikken er beholdt slik den var tidligere.

Fantastisk utsikt fra boblebadet

Et nytt, utendørs boblebad med utsikt over Tejeda vulkankrater og en ny gangbro over boblebadet er installert. Spisesalen har fått en ny terrasse.

Arbeidet har kostet 1,2 millioner euro, og ble påbegynt 24. april. Dekorasjonsarbeidet har kostet 182.000 euro.

2700 hektar skog og mark samt en del bygninger og biler ble rammet av den eksplosive skogbrannen i fjor, som politiet mistenker var påsatt av en sauegjeter. En svensk kvinne omkom.

Om hotellet

Parador de Cruz de Tejeda ble startet på nytt i 2009 etter å ha vært stengt i 26 år. Hotellet har 40 rom. Navnet kommer fra et kors som ble hugget i stein i 1690, og som fortsatt fins ved inngangen til bygningen.

Det ligger på 1560 meters høyde midt på Gran Canaria. i nærheten av naturparken Roque Nublo. Bygningen er i typisk kanarisk byggestil.

De fleste rommene og hotellterrassen har flott utsikt hvor du kan se naturmonumentene Roque Nublo, El Fraile og Bentayga.

Paradorer er historiske bygninger i Spania som er gjort om til overnattingssteder og restauranter av høy klasse, ofte med flott utsikt. De er drevet av den offentlige administrasjonen.

VIDEO: Se film den voldsomme skogbrannen på Gran Canaria i september 2017 

Lenker

Parador Cruz de Tejeda

Tags