ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. MARS 2019
Chira-dammen (bildet) på Gran Canaria skal lede vann til Soria-dammen gjennom vannturbiner, og byggekontrakt for kraftverket skal snart tildeles. Foto: Creative Commons-lisens / Toni Teror
Chira-dammen (bildet) på Gran Canaria skal lede vann til Soria-dammen gjennom vannturbiner, og byggekontrakt for kraftverket skal snart tildeles. Foto: Creative Commons-lisens / Toni Teror

Ordførere påstår at Gran Canarias president lyver om vannkraftplaner

Det regionale og kommunale valget nærmer seg på Kanariøyene, og nå er den politiske skittkastingen i gang. I dag påstår ordførerne i Mogán og San Bartolomé de Tirajana at Gran Canarias president lyver om et planlagt vannkraftverk

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Ordførere påstår at Gran Canarias president lyver om vannkraftplaner

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier

Kontrakten på byggingen av vann- og vindkraftverker Chira-Soria sør på Gran Canaria vil ikke bli tildelt før sommeren, slik Gran Canarias president Antonio Morales sier.

Det hevder Mogáns ordfører, Onalia Bueno, og San Bartolomé de Tirajanas ordfører, Marco Aurelio Perez, i en felles kunngjøring som gikk ut i går, tirsdag.

Kraftanlegget vil berøre begge de nevnte kommunene og Tejeda kommune.

Hevder at Morales fører folk bak lyset

De to ordførerne påstår at Morales fører folk bak lyset for å skåre politiske poeng, og hevder at vi vil være over i 2020 før byggekontrakter kan bli tildelt.

I tillegg peker de på at det er det offentlige kraftselskapet Red Electrica de Espana (REE) som skal tildele kontrakten, ikke øyrådet på Gran Canaria.

Viser seg ofte frem

Begge ordførerne har for øvrig selv hyppig stilt opp og blitt avbildet i pressen under åpninger og lanseringer av nye prosjekter og aktiviteter i sine respektive kommuner den siste tiden frem til i går, da det ifølge valgloven ikke lenger er tillatt å gjøre slike ting før valget er gjennomført.

Perez har også ofte vært i offentlig krangel med Morales i forskjellige byggesaker, og i begge de berørte kommunene er forsinkelser mer standarden enn unntaket for byggeprosjekter.

Selger røyk, sier Bueno

– President Antonio Morales selger røyk til Gran Canaria-samfunnet fordi han i teorien har vært en stor forsvarer av fornybare energikilder, men realiteten er det regjeringen på Kanariøyene som har sørget for utbyggingen, sier Onalia Bueno i kunngjøringen.

Hverken Bueno eller Perez har imidlertid hittil gått i bresjen for fornybar energi og energieffektivisering, slik som Morales i høy grad har gjort.

Bueno kritiserer også Morales for aldri å ha innkalt henne selv og Perez til møter om kraftverket.

I dette bildet er det betimelig å informere om at Bueno nærmest ukentlig blir sterkt kritisert for sine handlinger som ordfører i Mogán av representanten for Morales parti Nueva Canarias i Mogán.

Skal dekke 36 prosent av kraftforbruket

Planene for vannkraftverket, som blir stort nok til å dekke 36 prosent av kraftbehovet på Gran Canaria, skal snart gå ut til offentlig høring. Byggetiden er anslått til cirka fem og et halvt år.

Prosjektet har blitt sterkt forsinket siden det ble lansert. Det ble for noen år tilbake tatt fra kraftselskapet Endesa, som ikke hadde noen som helst fremdrift med prosjektet, og er nå REEs prosjekt.

Valget på Kanariøyene holdes for øvrig 23. mars.

Les også

Antonio Morales-intervju: En ekte folkepresidents plan for en bedre fremtid for Gran Canaria

Kostnadene for vannkraftverket på Gran Canaria er oppjustert med 22 prosent

Kontrakt tildelt for prosjektering av vind- og vannkraftverk på Gran Canaria

Nesten 100 prosent av strømforbruket på El Hierro kom fra fornybar energi i juli

Ny forsinkelse for Gran Canarias vind- og vannkraftverk

Nå går konstruksjonen av Gran Canarias vind- og vannkraftverk ut på anbud

273 tomter skal eksproprieres i turistkommuner sør på Gran Canaria

Gran Canaria skal kutte CO2-utslippene med 40 prosent til 2030

Gran Canaria kan spare 1,4 milliarder euro på å legge om til fornybar energi

Kanariøyene kan bli karbonnøytrale innen 2050

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE