Ordfører anklager badeparkutbyggere på Gran Canaria for forsøk på lureri

Ordføreren i San Bartolomé de Tirajana kommune slynger alvorlige beskyldninger mot utbyggerne av den enorme badeparken Siam Park i Playa del Inglés-området sør på Gran Canaria.

Badeparken som så vidt er påbegynt i El Veril ved Playa del Inglés blir en av Europas og verdens største. Ill: Loro Parque / Canariajournalen

I en kunngjøring i dag, mandag, hevder ordfører Marco Aurelio Pérez at Loro Parque, selskapet som bygger ut badeparken i El Veril, prøver å lure kommunen for å omgå loven om urban utbygging.

Utspillet kommer etter at utbyggerne i forrige uke kom med beskyldninger om at kommunen forsinker utbyggingen.

Perez forsikrer at kommunen og de andre myndighetene har gjort alt som står i deres makt for at prosjektet skal bli gjennomført, og har til hensikt å fremskynde prosessen.

Uaktsomt

Likevel, hevder han, har Loro Parque-ledelsen opptrådt mangelfullt, dristig og til og med uaktsomt, og sier at de ikke kan gå frem "som en elefant i en porselenbutikk".

Han understreker at kommunestyret ønsker å ha den beste badeparken i Maspalomas, men at loven må overholdes.

Derfor må parken oppfylle hvert og ett av kravene som urban lovgivning pålegger alle som vil bygge ut i kommunen før den endelige tillatelsen kan gis..

Den tyske Kiessling-familien, som står bak utbyggerselskapet Loro Parque, hevdet i sin kritikk 26. juni at nye, administrative hindringer fra kommunen med krav for urban utbygging og forvaltning forsinker badeparken så mye at den tidligst kan åpnes om to til tre år.

Kommunen har i dag lagt en lang og detaljert utredning om prosjektet og dets saksgang, samt påpeker alle mangler og feil i selskapets dokumenter for urban planlegging og urban forvaltning som må korrigeres før prosjektet kan godkjennes, på sine nettsider.

Mange forsinkelser

Foreløpig er den første delen av utbyggingsprosjektet startet og nesten ferdig: En kanalisering av El Cañizo-El Veril-ravinen som skal lede flomvann under området hvor parken bygges.

Prosjektet ble påbegynt allerede i 2012, men har møtt en rekke administrative og juridiske hindringer som etter hvert har blitt ryddet av veien en etter en. Nå trodde utbyggerne at det var grønt lys helt til mål, men der tok de tydeligvis feil.

Tags