Øyrådet på Gran Canaria kjøper naturområde i Güi-Güi

Øyrådet på Gran Canaria har blitt enige med den privat eieren av en bit av den beskyttede naturreserven Güi-Güi vest på Gran Canaria om å kjøpe tomten for tre millioner euro.

Güi-Güi ligger på vestsiden av Gran Canaria og strekker seg fra fjellet ned til kysten, hvor det ligger en vakker naturstrand. Ill: Google Earth / Canariajournalen

Güi-Güi (skrives også Guguy og Güigüi) skal sammen med Inagua, Tamadaba og Roque Nublo utgjøre et naturområde som skal bli foreslås som nasjonalpark, kunngjør øyrådet i dag, torsdag.

Den tre millioner kvadratmeter store tomten som øyrådet nå kjøper utgjør cirka ti prosent av Güi-Güi. Resten er i offentlig eie fra før.

Eieren, en kanarisk forretningsmann, ville i utgangspunktet ha seks millioner euro for tomten. I januar ble det mye medieomtale av at forretningsmannen hadde lagt ut tomten for salg på en av Kinas største eiendomsportaler.

Nå har han imidlertid gått med på å selge den for tre millioner euro. Formaliseringen av kjøpet har startet, og overdragelsen skal skje i desember-januar.

Güi-Güi er særlig kjent for sin vakre og utilgjengelige naturstrand, av mange regnet som den vakreste på Kanariøyene.

Tags