ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. NOVEMBER 2018 - SIST ENDRET 30. APRIL 2022
Strømmen kan bli litt billigere på Kanariøyene gjennom fjerning av momsen neste år. Foto: Pixabay

Kanariøyene fjerner moms på strøm og enkelte basisvarer

I forslaget til regionen Kanariøyenes budsjett for 2019 er Kanariøyenes momsvariant IGIC fjernet på elektrisitet samt noen basisvarer som spesifikke brødsorter, pasta og matoljer.

ANNONSE

Det innebærer at strømforbrukere på Kanariøyene i gjennomsnitt vil spare 50 euro i året på strømmen.

98 prosent av disse er husholdninger og små og mellomstore bedrifter med et gjennomsnittlig månedsforbruk på 60 euro i strøm.

I dag er IGIC på strøm og de nevnte basisvarene 3 prosent. Det er også foreslått å redusere den generelle IGIC-satsen fra 7 til 6,5 prosent.

Utvidet fritak for arveskatt

Et annet for mange viktig punkt i statsbudsjettet er at det tilnærmede skattefritaket på arv fortsetter gjennom at det fortsatt gis en regional rabatt på arveskatt på 99,5 prosent.

Denne rabatten er attpåtil utvidet til å gjelde arvinger i andre og tredje ledd også.

Lav trygdeavgift for enkeltpersonforetak i oppstart

Det er også lagt inn at folk som starter et enkeltpersonforetak (autonomo) for første gang bare må betale 50 euro per måned i trygdeavgift de første tolv månedene.

Det gjelder også for utlendinger som etablerer virksomhet på Kanariøyene.

Vanlig trygdeavgift ligger på fra cirka 300 euro og oppover, må betales hver måned, uansett om virksomheten går i pluss eller minus.

En slik rabattordning på trygdeavgiften for nyetablerte har det også vært de siste par årene. Fra januar til september ble det etablert 3410 personlige foretak på Kanariøyene, flere enn i noen annen spansk region.

Nesten 150 millioner i skattelettelser

Totalt er det 148,7 millioner euro i skatte- og avgiftslettelser i budsjettet, som skal opp til endelig debatt i Parlamentet 19. og 20. desember.

Statsbudsjettet for 2019 er på 8.799,7 millioner euro, tidenes største og opp 6,80 prosent fra i år.

Finansministeren har nå overlevert budsjettforslaget til president for Kanariøyenes parlament etter at det ble godkjent av den regionale regjeringen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER