Ny kontrakt for dyrevern tildelt i Mogán

Mogán kommune sørvest på Gran Canaria har tildelt en kontrakt for dyrevern og veterinærrådgivning til selskapet Arpiplan.

Hundelufting i Mogán. Foto: Mogán kommune

Kommune har som mål å ikke avlive en eneste hund eller katt som er forlatt eller har kommet på avveie, og det har de ifølge sin egen pressemelding klart siden 2016.

Øyrådet på Gran Canaria har en nullvisjon for det offentlige dyremottaket Albergue de Bañaderos i Arucas fra 2019.

Kontrakten med Arpiplan omfatter innsamling av omstreifende dyr, stell av dyr som er i det kommunale dyremottaket i Motor Grande, Puerto Rico, og rådgivning i fag som er relatert til veterinærområdet.

Har eget dyremottak i Puerto Rico

Mogán er en av bare tre kommuner på Gran Canaria ved siden av Agüimes og Ingenio som har kommunale dyremottak, noe øyrådet har bedt alle kommuner om å etablere.

Hunder som kommer inn til dyremottaket i Motor Grande blir registrert og får mikrobrikken med identitetsnummeret avlest, i fall det fins en slik brikke, slik at eieren kan identifiseres og lokaliseres.

De blir også undersøkt av veterinærer, får vask og stell og medisin mot innvollsorm. De som ikke har eiere som vil ha dyrene tilbake, blir forsøkt adoptert bort.

Frivillige har anledning til å lufte hundene som holder til i mottaket.

Løskatter steriliseres

Katter har en lignende prosedyre, men uidentifiserte løskatter blir sterilisert og returnert til stedet de ble funnet for å etablere kattekolonier.

Dette er i samsvar med kommunale bestemmelser om beskyttelse, fangst, sterilisering og utsetting (CES).

Frivillige sørger sammen med kommuneansatte for at kattene i koloniene får riktig fôring.

Mogán kommune er også registrert på plattformen leales.org, som tilbyr gratis etterlysning av dyr som er blitt borte, informasjon om dyr som er funnet, og om dyr som kan adopteres på Kanariøyene.

Tags