Nudisme på bystrender i Las Palmas skal forbys

Et utkast til nye ordensregler for Las Palmas forbyr nudisme på urbane strender. Det blir kun tillatt på El Confital-stranden, som er godkjent som nudiststrand.

Snart blir det forbudt å være naken på Canteras-stranden (bildet), men på El Confital-stranden i utkanten av bykjernen blir det fortsatt lov. Foto: Canariajournalen

Per i dag er det faktisk ikke noe forbud mot nakenhet på bystranden Las Canteras, Alcaravaneras-stranden og andre urbane strender i Las Palmas.

Politiet har likevel bedt nakne mennesker om å kle på seg når de har fått klager.

Det har vært flere konflikter mellom nudister og øvrige badegjester på Playa de Las Canteras der politiet har blitt tilkalt. De kan imidlertid ikke bøtelegge eller tvinge folk til å kle på seg.

300 euro i bot for nakenhet og røyking

Snart kan det imidlertid vanke 300 euro i bot hvis du går naken på strendene eller røyker der det er røykeforbud, ifølge det nye regelverket.

Det nye regelverket gir rom for bøter på opptil 3000 euro for svært grove regelbrudd. Mindre brudd på regelverket, slik som røyking og nudisme på strendene, straffes med 300 euro.

Av ting som klassifiseres som alvorlige regelbrudd er ulovlig fiske i uautoriserte områder, skade på miljøet, og camping på strender og omkringliggende områder langs kysten.

Slike lovbrudd straffes med 1000 euro i bot.

Svært alvorlige lovbrudd som gir 3000 euro i bot omfatter dumping av forurensende avfall og at det gjøres minst tre brudd på regelverket i løpet av fem år.

Skal godkjennes av kommunestyret

Regelverket regulerer aktiviteter og bruk av fasiliteter på strender, gangveier og resten av byens kystlinje.

Et første utkast var ute på høring hos innbyggerne fra september i fjor, og et nytt utkast som nå foreligger ble laget etter å ha mottatt tilbakemeldingene.

Det nye regelverket skal presenteres for innbyggerne så snart det er godkjent av kommunestyret.

Motbør fra nudistforening

En gruppe nudister skal ha bedt om at nudisme skal tillates, men dette skal foreløpig ikke ha blitt tatt til følge fordi det er få som ønsker det, ifølge kommunen.

Presidenten for nudistforeningen Canudistas hevder at det er brudd på konstitusjonen å forby nudisme på strendenene, og at det er et gufs av politistat og Franco-moralisme.

Tags