ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. APRIL 2019
 Rteknologiparken i Galdars nyinstallerte solcelleanlegg med 1170 solcellepaneler på til sammen 475 kilowatt.
Politikere og næringslivsfolk under en presentasjon i går foran teknologiparken i Galdars nyinstallerte solcelleanlegg med 1170 solcellepaneler på til sammen 475 kilowatt. Resten av parken er ikke bygd ennå. Det er her Nortura kan tenke seg å drive med tunfiskoppdrett. Foto: Gáldar kommune

Norsk tunfiskoppdretter ønsker å etablere seg i Gáldar

Det norske selskapet Nortura, som jobber med å sette i gang med tunfiskoppdrett på land, viser interesse for å starte oppdrett ved teknologiparken i Gáldar nord på Gran Canaria.

ANNONSE

I går, onsdag, kunngjorde Gran Canarias president Antonio Morales at det skal investeres tre millioner euro for å etablere et eksperimentområde for sirkulær økonomi i den fremtidige parken, som heter Parque Científico de Gáldar.

Denne økonomien skal være knyttet til marin bioteknologi ag akvakultur, skriver Gáldar kommune i en pressemelding.

Nortuna skal være interessert i å ta i bruk et område av parken, hvor det fins et nytt solcelleanlegg med 1170 solcellepaneler på til sammen 475 kilowatt, til tunfiskoppdrett.

Under en presentasjon av teknologiparken i går ble Nortunas ønske om å etablere et tunfiskoppdrett som skal være på plass i 2020 presentert.

Nortuna kunngjorde for en tid tilbake at et pilotprosjekt med oppdrett av tunfiskarten makrellstørje i kar på land skulle startes på Gran Canaria i 2018, men det har foreløpig ikke kommet i gang.

Tekfisk skrev i februar at en kystsoneplan måtte på plass før Nortunas lisenssøknader kunne behandles, og denne planen var angivelig på plass i juli 2018.

Nortuna skal ha valgt Gran Canaria fordi det gir lavere kostnader i startfasen, og skal ha oppdrett på land for å få full kontroll på prosessen. Fisken kan plasseres i merder i sjøen hvis landoppdrettet ikke fungerer optimalt.

Les også

Forsinket oppstart for norsk tunfiskoppdrett på Gran Canaria

Makrell på Kanariøyene har plast i magen

Norsk firma tester tunfiskoppdrett på land på Gran Canaria

Haier holder seg ved "hurtigmatanlegg" på Gran Canaria

 

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE