ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 23. NOVEMBER 2011
Norsk kvinne skadet i gasseksplosjon i Puerto de Mogán
Ved den avsperrede hovedinngangen til Hotell Cordial i Puerto de Mogan venter ved 16.30-tiden norsk tid hundretalls gjester på beskjed om de får slippe inn på hotellet igjen. Foto: Hugo Ryvik

Norsk kvinne skadet i gasseksplosjon i Puerto de Mogán

Sitiuasjonen er kritisk for en 55 år gammel norsk kvinne som ble skadet i en gasseksplosjon ved nitiden i dag morges på hotellet Cordial i Puerto de Mogán sør på Gran Canaria.

ANNONSE

Cordial Mogán Playa

Norsk kvinne skadet i gasseksplosjon i Puerto de Mogán

Foto: Hugo Ryvik

Minst fem personer er alvorlig brannskadet etter eksplosjonen. En av de skadde er norsk, og gjest hos det norske reiseselskapet Apollo, sier pressetalskvinne Helen Begby i Apollo til Reiselivsavisen. Kvinnen er 55 år gammel. De fem ble fløyet med helikopter til sykehus i Las Palmas.

Situasjonen er kritisk for den norske kvinnen, som er fraktet til sykehuset Hospital Universitario Negrin i Las Palmas. Ifølge Canarias7.es, har hun brannskader over 100 prosent av kroppen.

Tre andre kvinner og en mann har også alvorlige brannskader. Kvinnene har skader over minst 70 prosent av kroppen, mannen over minst 50 prosent. To av kvinnene er fraktet til Hospital Universitario Insular, den tredje kvinnen og mannen er brakt til Hospital Doctor Negrín.

Ansatte på hotellet

Ifølge opplysninger fra Mogan kommune er det fire hotellansatte som har fått alvorlige skader i tillegg til den norke kvinnen.

Tre personer til er behandlet av Røde Kors på stedet. Øyenvitner forteller til Canariajournalen at de har sett mennesker med brannskader på hendene.

En veibane i sørlig retning på motorveien GC-1 foran sykehuset Hospital Insular i Las Palmas er stengt for at helikopteret med den skadde kvinnen skal kunne lande der.

Fylling av gass

Eksplosjonen skal ha oppstått i forbindelse med en lekkasje i et system som forsyner hotellet med gass, og skjedde da gasstanker ble fylt. Gass fra to tanker som rommer 10 000 liter gass skal ha spredd seg rundt i hotellets korridorer og rom, ifølge Canarias7.es.

Panikk skal ha oppstått blant gjestene da de kjente gasslukten. Så kom eksplosjonen. Spa-avdelingen på hotellet og kjøkkenområdet skal ha blitt hardest rammet. Taket på spa-avdelingen har delvis kollapset.

Røde Kors har satt opp en leir på fotballbanen i Puerto de Mogan for å kunne ta imot flere personer som kan være skadet.

Storutrykning

Mimmie Planke fra Norge, som oppholder seg i en leilighet i nærheten av hotell Cordial Mogán Playa, har observert at minst 25 utrykningskjøretøy har ankommet hotellet, og at et helikopter har landet i nærheten.

- Tre sykebiler returnerte fra hotellet med sirener, og et par sykebiler har kjørt nedover mot Puerto de Mogan sentrum, antagelig til helsemottaket som fins i byen. Akkurat nå er det ingen røykutviklling å se, sier hun til Canariajournalen klokken 10 på formiddagen.

Mange skandinaver

Hotellet har ofte mange skandinaviske gjester. Ifølge reiseoperatøren Vings pressekontakts opplysninger til VG nett  er det 137 personer fra Skandinavia på hotellet for øyeblikket.

Ifølge VG nett har reiseoperatøren Star Tour sendt en guide til hotellet for å sjekke om noen av deres gjester er skadet. Selskapet har 26 norske gjester på hotellet for øyeblikket. Apollo har også gjester på hotellet.

Totalt har hotellet cirka 1000 gjester. Alle er evakuerte etter eksplosjonen.

ANNONSE

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen spiller i Argüineguin

24.10.2019 18:00 - 24.10.2019 20:00

Stephen Brandt-Hansen og Bjørn W.W. Jørgensen åpner høstes konsertsesong på Sjømannskirken i Arguineguin
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE