Norsk kvinne frikjent for narkotikatiltale på Kanariøyene

En norsk kvinne i 30-årene som var tiltalt på Gran Canaria for å være med i en kriminell organisasjon som drev med narkotikahandel og hvitvasking av penger, er frikjent på alle tiltalepunkter, skriver VG.no.

Beslag av narkotika og kontanter som ble gjort av politiet i saken. Foto: Policia Nacional

Kvinnen skal ha hevdet at hun er uskyldig.

Ti personer var tiltalt, og alle skal være frikjent på grunn av grove feil i etterforskningen, blant annet ulovlig telefonavlytting, ifølge VG.no, som skal ha fått tilgang til dommen.

Rettssaken pågikk i april, og arrestasjonene skjedde i 2016 i forbindelse med at kokain ble smuglet fra Brasil i et cruiseskip til Lanzarote. Ti personer ble arrestert, deriblant den norske kvinnen.

Se videoklipp fra politiaksjonen på You Tube

49 kilo kokain, 20 kilo hasjisj, en modifisert pistol og et stort pengebeløp ble beslaglagt i politiaksjonen. De andre tiltalte i saken er fra Italia, Kroatia, Serbia, Montenegro, Bosnia-Hercegovina og Spania.

Påtalemyndighetene skal ha ned påstand om at den norske kvinnen, som skal ha vært kjæresten til en av hovedmennene i den påståtte ligaen, hadde vært aktiv i gjengens aktiviteter.

Hun skal ha bekreftet at hun hadde et forhold til mannen, men hevder angivelig at hun ikke er knyttet til saken, ifølge VG, som siterer kvinnens advokat.

Alle bevis som ble hentet inn i saken er angivelig erklært ugyldige.