Nok et norsk industriselskap starter virksomhet på Gran Canaria

Det norske industriselskapet Tess er i ferd med å registrere et selskap i Arinaga på Gran Canaria, i samme lokaler som Gran Canaria Subsea and Offshore Base (GCSB) og Radøygruppen.

Tess flytter inn i Gran Canaria Subsea and Offsahore Base sørøst på Gran Canaria, i nærheten av Arinaga havn. Foto: Hugo Ryvik

– Selskapet er under registrering. Vi er i prosess med myndighetene, sier Jan Georg Tunes til Canariajournalen.

Årsaken til etableringen på Kanariøyene er at Tess utvider virksomheten, og at selskapet ønsker å gi etablerte kunder bedre service gjennom Tess-konseptet Follow your customers.

Selskapet leverer slanger og tilknyttede tjenester samt sveisetjenester, rør og hydrauliske systemer. Virksomheten på Gran Canaria blir rettet mot offshore og shipping, og nærheten til Afrika har stor betydning form lokaliseringen.

Tess ble etablert i 1968 av Erik Jølberg og Olav Nygaard, og har hovedkontor på Lier ved Drammen, men skal flytte til Telenor Arena. Selskapet har i dag 900 ansatte, hvorav 800 jobber i Norge, resten i Brasil, Danmark, Singapore, Skottland, Spania og USA.

Foreløpige tall viser at omsetningen steg med 3,2 prosent i 2017 til 2,14 milliarder kroner. Oljeindustrien er den største kundegruppen.

For ett år siden flyttet Radøygruppen inn i lokalene i Arinaga. Et annet norsk selskap, Otech, var på plass i Las Palmas i 2012, og startet GCSB i Arinaga sammen med det spanske selskapet Satocan i 2015.  Det er planer om å bygge en stor base i området.

I 2015 ble et Roll Royce servicesenter for skipsreparasjoner med norsk direktør etablert  i Las Palmas.

Året etter var Saga Subsea i gang. De holder også til i Las Palmas. Det samme året kom også Ågotnes-selskapet Coast Center Base (CCB) til Las Palmas.