Nesten 14 tonn søppel ryddet fra gatene etter karnevalstoget i Las Palmas

Etter det store karnevalstoget i Las Palmas på lørdag er det ryddet bort nesten tonn søppel fra gatene, drøyt to tonn mindre enn i 2017.

Fra karnevalsfesten i natt. Foto: Las Palmas kommune

Totalt denne karnevalshelgen er det ryddet bort over 32 tonn søppel, fem tonn mindre enn i fjor.

111 arbeidere og 24 maskiner har vært i sving for å rydde gatene.

Etter de to siste karnevalsnettene i Santa Catalina-parken er det ryddet bort 18,5 tonn søppel, 2,8 tonn mindre enn i fjor. 105 arbeidere og 33 maskiner tok seg av dette, skriver Las Palmas kommune i en pressemelding.

Ingen alvorlige hendelser

Det er ikke meldt om noen alvorlige hendelser under karnevalet denne helgen.

Politiet har registrert cirka 100 hendelser, men bare en person ble arrestert for aggressivitet mot politiet som vil stoppe ham fra å hindre deltakere i paraden fra å gå langs Avenida Maritima ved Alcaravaneras.

45 personer trengte legebehandling for alkohol- eller narkotikaforgiftning, 11 for skader etter i slåsskamper og 14 for skader etter fall.

Sardinen begraves i kveld

I kveld avsluttes karnevalet med sardinenes gravferd der et gravfølge følger enorm sardin gjennom gatene til stranden, akkompagnert av musikk. Det  blir satt fyr på sardinen, og det hele avsluttes med et fyrverkeri.

Det er forskjellige teorier til opphavet til skikken med  en symbolsk brenning av sardinen.En teori er at det er et takkeoffer til havet.

En annen at det er en symbolsk renselsesprosess for synder som er begått (ref. Wikipedia), en begraving og brenning av fortiden (noe som tradisjonelt ble gjort på askeonsdag) slik at man kan gjenfødes større og sterkere.

 Det kan også ha opphav i noe som skjedde i Madrid for 200 år siden: Fiskerne hadde fått en særlig god fangst og gratis sardiner skulle deles ut, men de var bedervet og ble gravd ned på stranden, og folk tøyset og drakk utover natten. Festen ble gjentatt i årene som fulgte.

Tags