Nekter inntak av id-merkede kjæledyr i offentlig dyremottak

Øyrådet har besluttet at Gran Canarias store, offentlige mottak for forlatte og villfarne hunder og katter, Albergue de Bañaderos, ikke lenger skal ta imot dyr som har identitetsmerking.

Gran Canarias store dyremottak i Arucas er overbelastet. Arkivfoto

Årsaken er at dyremottaket er overbelastet for tiden og ikke har plass til alle kjæledyrene som kommer inn, skriver avisen Canarias 7.

Det har vært nødvendig å ha opptil seks dyr i bur som er beregnet for to dyr, ifølge miljøråd Miguel Angel Rodriguez, og det er ingen holdbar situasjon.

Ved å nekte å ta inn id-merkede dyr, mener øyrådet at de kan oppnå dyrene i mottaket får bedre plass og at kommunenes dyrefangere vil legge mer innsats i å finne dyrenes eiere.

Øyrådet ønsker at alle kommuner skal etablere sine egne, små dyremottak der dyr kan oppholde seg midlertidig til eierne er lokalisert eller dyrene blir adoptert. Slike mottak fins bare i noen få kommuner på Gran Canaria i dag, slik som Mogan og Ingenio.

Rådmann for offentlige tjenester i Las Palmas kommune, Inmaculada Medina, klager imidlertid over at de har fått for lite tid til å etablere slike lokale dyremottak.

Denne helgen er det fanget inn ti id-merkede hunder i Las Palmas som det har vært nødvendig å oppbevare i et bur som ikke er egnet for slikt, hevder hun.

Rodriguez hevder at det nærmest har blitt modus operandi å levere innfangede kjæledyr med id-merking til Albergue de Bañaderos, uten at det er brukt særlig mye tid på å finne eierne.

Tags