Mogán kommune planter bærekraftige, offentlige hager

Arguineguín er den første byen i Mogán kommune som får offentlige hageanlegg som er skreddersydd for klimatiske forhold, redusert vannforbruk og enklere vedlikehold.

Bærekraftig grøntanlegg i Arguineguín. Foto: Mogán kommune

Dette hagesystemet skal bygges ut i flere hager i Mogán kommune der vanning med resirkulert vann ikke er tilgjengelig, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommunen har endelig tatt inn over seg at en gjennomsnittstemperatur på 24 grader og bare seks millimeter nedbør i gjennomsnitt per år må tas hensyn til når hageanleggene utformes.

Det blir brukt flora som er motstandsdyktig mot høye temperaturer og med lite behov for vann, blant annet forskjellige kaktusarter, hibiskus, paradisfuglblomster, geraniumer, draketrær og palmer. Krukker og småstein brukes til dekorasjon.

Vedlikehold og bevaring av hageanlegg og andre grønne områder i Mogán ble tildelt selskapet Urbaser SA i april i fjor for en kontraktsperiode på fire år, utvidbar med opptil to år til.

Selskapet er forpliktet til å ha en agronom, en leder, en sjåfør, tre gartnerledere, tre gartnere og 23 gartnerassistenter ansatt for å utføre oppgavene for kommunen, og til å garantere hagenes tilstand alle dager i året.