ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. MARS 2017
Savnet-plakaten fra organisasjonen SOS Desaparecidos.
Savnet-plakaten fra organisasjonen SOS Desaparecidos.

Mobiltelefonen til savnet nordmann gir angivelig fortsatt ut signaler

Letingen etter den savnede nordmannen Bjørn Frantzen (69) fortsetter i dag på tredje dagen på Gran Canaria. Nordmannens mobiltelefon sender fortsatt ut signaler, ifølge avisen Canarias 7, som angivelig har informasjonen fra folk som deltar i letingen.

ANNONSE

Politiet utelukker at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen.

12 personer fra Guardia Civil pluss folk fra Policia Local, Proteccion Civil (sivilforsvaret) og frivillige fra Mogan kommune leter i dag etter nordmannen.

Hunder blir også brukt i letingen, som nå konsentreres  i området rundt Balitos-ravinen og utvides til Cortadores-området i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria, ifølge kilder i Grardia Civil.

Tidligere er det lett i Aguas de la Perra og øvre del av Puerto Rico.

Følger mobilsporet

Det er der signaler fra nordmannens mobiltelefon er lokalisert med hjelp av krysspeiling av signaler fra basestasjoner, ifølge politiet.

Mobiltelefoner utveksler informasjon med basestasjoner og wifi-antenner hver gang den er i kontakt med et mobilnett eller trådløst nettverk, og dette kan politiet bruke til å krysspeile seg frem til mobilens posisjon.

Nøyaktigheten på posisjonen bestemmes av hvor tett det er mellom basestasjonene i området.

Vanskelig å finne savnede

Topologien på Gran Canaria, med blant annet vansekelig tilgjengelige, dype og smale raviner og bergsprekker som ofte er dekket av vekster, gjør det imidlertid svært vanskelig å finne folk som er savnet i naturen.

Den sterke vinden i går gjorde det umulig å bruke helikopter i letingen. I dag blir helikopter tatt i bruk når været tillater det.

Balitos-ravinen er et svært populært turområde hvor ikke minst mange nordmenn jevnlig går tur. Frantzen og hans kone er ifølge kanariske aviser ivrige turgåere.

Iført shorts og t-skjorte

Bjørn Frantzen hadde på seg en grå shorts og lyseblå t-skjorte da han forlot sin leilighet i Puerto Rico på lørdag ved 13-tiden for å gå en av sine vanlige turer. Han er middels høy, slank og har tynt hår.

Nordmannen ble meldt savnet av sin kone da hhan ikke kom tilbake fra turen.

Publikum oppfordres til å ringe 112 (flerspråklig tjeneste) hvis de har informasjon som kan føre til at han blir funnet.

I 2016 ble 39 personer meldt savnet på Kanariøyene. For tiden har 35 personer status som savnet på Gran Canaria.

Les også

Savnet nordmann gikk tur i Balito-dalen sørvest på Gran Canaria

Nordmann meldt savnet på Gran Canaria

Mange mennesker ble meldt savnet på Kanariøyene i fjor

37 personer sporløst borte på Gran Canaria

60 mennesker har forsvunnet på Kanariøyene

ANNONSE

Scorpions spiller i Las Palmas

04.07.2018 20:00

MUSIKK: Det tyske hardrockbandet Scorpions spiller på Gran Canaria Arena i Las Palmas som en del av turneen Crazy World Tour,.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE