ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. AUGUST 2013
I disse feltene ved Kanariøyene er det gitt tillatelse til å lete etter olje. Ill: Industri- energi og turistdepartementet i Spania.

Miljøanalyse for oljevirksomhet ved Kanariøyene er klar

En over 1000 sider lang miljøkonsekvensanalyse for oljeutvinning i havet øst for Kanariøyene blir nå lagt fram for offentligheten.

Analysen gjelder leting etter, og utvinning av olje og gass i seks felt som ligger 10 til 61 kilometer fra Lanzarote og Fuerteventura.

Oljelselskapet Repsol har fått lisens til å prøvebore etter olje i ni felt her, og kan begynne straks miljøkonsekvensanalysen er godkjent.

Analysen er gjort for seks av de ni feltene. Der skal det bores på 2750, 3500 (to brønner), 3650, og 6380 og 6800 meters dyp.

Ligger framme i 45 dager

Den vil ligge framme for høring i 45 dager for alle som ønsker å se den, ifølge en nyhetsbulleteng fra den spanske regjeringens industri, energi og turistdepartement, datert 29. juli.

Øyrådet på Fuerteventura har levert en klage på at analysen kun kan beskues i lokalene ”Área Funcional de Industria y Energía” i den kanariske regjeringens bygning i Plaza de la Feria 24, Las Palmas, mellom klokken 9 og 14.

Kopiering forbudt

Det er ikke tillatt å ta kopier, kun lese og skrive egne notater, skriver Canariasahora.es.

Analysen blir heller ikke tilgjengelig for nedlasting eller lesing på internett.

Øyrådet på Fuerteventura er også opprørt over at Repsol er gitt tillatelse til å bore på dybder helt ned til 6800 meter, mye dypere enn det er boret tidligere.

Vi bore neste år

Repsol planlegger å starte prøveboringen i andre halvdel 2014.

Oljeplanene har møtt masiv kritikk på Kanariøyene. En annen stor miljørapport for de berørte havområdene som nylg ble lagt fram av motstanderne, viser at det kan gi svært alvorlige konsekvenser for livet i havet og på havbunnen.

Det er ventet at "oljekrigen" vil tilspisse seg ytterligere nå som analysen foreligger.

Kanariøyenes president, Paulino Rivero, gikk nylig ut og understreket at alle lovlige midler vil bli brukt for å hindre at det blir startet oljevirksomhet ved Kanariøyene.

En ny nettside med underskriftskampanje på 43 språk mot oljeutvinning ved Kanariøyene, Savecanarias.org, er nå startet. I skrivende stund har 3704 personer skrevt seg på.

ANNONSE
ANNONSER