ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. JULI 2018
Klimaet på Kanariøyene er i sakte forandring. Foto: Hugo Ryvik

Meteorolog hevder at Kanariøyenes klima vil forandre seg til det verre

Alt tyder på at Kanariøyene vil ha et mindre privilegert klima som i dag i en ikke så fjern fremtid, sier Vicky Palma, meteorologisjef for den kanariske kringkastingsstasjonen RTVC, Radio Television Canarias, til avisen La Opinión.

Meterolog hävdar att Kanarieöarnas klimat kommer att försämras 

ANNONSE

Palma viser til at det fins vitenskapelig bevis for at klimaforandringer allerede påvirker Kanariøyene:

Gjennomsnittstemperaturene har steget, havnivået har steget, antallet tropiske netter har økt og tropiske arter som ikke har vært sett her tidligere har etablert seg på Kanariøyene.

Hun peker på at av de ti lengste hetebølgene som har vært registrert på Kanariøyene, har seks inntruffet etter år 2000.

Det har knapt vært noen år siden uten varmebølger, og det har også vært varmebølger om vinteren, slik som tidlig i mars 2017.

Det spås også at klimaforandringene vil føre til mindre regn på Kanariøyene, men det vil regne ,er intenst når det regner, viser hun til.

Kanariøyene er ikke forberedt

En tidligere sjef for Kanariøyenes observatorium for klimaforandringer, Ezequiel Navío, gikk på tirsdag ut i pressen med kritikk av at kanariske myndigheter ikke gjør noe for å forberede seg på klimaforandringene.

Han har angivelig sendt en sluttrapport om sin tid i klimaobservatoriet til visemiljøminister Blanca Pérez. Der påpeker han etter sigende at han nesten ikke kunne gjennomføre noe av det som var planlagt i løpet av 27 måneder med venting til observatoriet ble opprettet, og seks måneder som operativ, skriver avisen Canarias 7.

Navio var den som foreslo at klimaobservatoriet skulle opprettes, og var sjef for observatoriet fra april til september 2017.

Han hevder at Kanariøyene er totalt uforberedt på klimaforandringene.

Ny lov om klimaforandring på gang

Teresa Ribera, Spanias minister for økologisk overgang, uttaler til avisen El País denne uken at en lov om klimaforandringer vil legges frem for kongressen innen året er omme.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER