Menneskelig aktivitet er trolig årsak til skogbrannen på Gran Canaria

Etterforskerne utelukker at skogbrannen som spredde seg over 2800 hektar på Gran Canaria i løpet av et par døgn har naturlige årsaker, og det utelukkes ikke at den kan være tent på med vilje eller ved uaktsomhet.

Sik ser det ut i fjellområdene etter brannen på Gran Canaria. Svart og grått der det tidligere var grønt. Foto: GES / 112 Canarias

Det er fortsatt tidlig i etterforskningen og etterforskerne fra Guardia Civils Seprona-enhet for miljøkriminalitet, som jobber sammen med brannvesenet og øyrådet, holder alle mulige årsaker åpne unntatt naturlige årsaker.

Se film av brannen fra luften.

Det har tre ganger tidligere vært påsatt skogbranner i området, og det er nå slått fast at brannen startet like ved veien.

Ingen ting kan slås fast med sikkerhet ennå, og etterforskningen fortsetter, meddeler øyrådet på Gran Canaria til pressen.

Øyrådets teknikere hevder at det er den farligste brannen de har sett. De første timene måtte de legge innsatsen inn på å evaluere mennesker.

Ett av brannslukkingslagene ble tvunget til å overnatte i et militært område på Pico de Nieves omringet av flammer fordi de ikke fant noen sikre veier ut av brannområdet. I alt 20 mennesker ble værende der til brannen hadde beveget seg videre, og det skal ha vært temmelig dramatisk.

Et høyt stålgjerde og en bred branngate skal ha stoppet flammene fra å nå selve militærbasen

Tags