ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. OKTOBER 2018 - SIST ENDRET 12. OKTOBER 2018
Slik ser vindens spredningsområde fra Leslie ut på National Hurricane Centers estimat i dag.
Slik ser vindens spredningsområde fra Leslie ut på National Hurricane Centers estimat i dag. Kanariøyene ligger stort sett i grønt område i tuppen av illustrasjonen, hvilket betyr at sannsynligheten for vedvarende vind av stormstyrke er nede i 10-30 prosent. La Palma ligger i gult område (40% sannsynliget). Ill: NOAA

Leslie kan gi opptil liten storm i vindkastene på Kanariøyene

Værinstituttet Aemets meddeler i dag, torsdag, i en spesialmelding at det kan bli vindkast på opptil liten storm på Kanariøyene fra orkanen Leslie i helgen, og full storm ute på havet på mandag.

ANNONSE

Hold deg oppdatert om Leslie!

Leslie kan gi opptil liten storm i vindkastene på Kanariøyene

Følg Canariajournalen på Facebook!

Illustrasjonen viser Leslies estimerte bane de nærmeste dagene. (Ill: NOAA) 

Orkanen er ventet å reduseres til tropisk storm på lørdag, samme dag som stormens ytterkant kan begynne å påvirke Kanariøyene.

De siste estimatene fra National Hurricane Center i Florida viser at Leslie vil dreie kraftig mot vest på lørdag, før den treffer Kanariøyene, som likevel vil få et sveip av stormens ytterkant.

Vinden kan ifølge Aemet komme opp i en hastighet i kastene som ligger i grenselandet mellom sterk kuling og liten storm over hele Kanariøyene. Det er også utsikter for regnskyll.

Meteorologene ved Aemet understreker at estimatene for Leslie forandrer seg daglig, men at det per i dag estimeres at stormens innvirkning på Kanariøyene vil bli liten.

For lørdag meldes det om mulighet for nedbør på de vestlige Kanariøyene.

For søndag 14. oktober sier værmeldingen at stormen Leslie er et ekstra element av usikkerhet i og med at stormens utvikling ikke kan forutses med sikkerhet. Det ventes per i dag ikke store konsekvenser for øygruppen bortsett fra ute på åpent hav.

Ved de vestlige Kanariøyene kan det på mandag 15. oktober bli vind styrke 8-9 (fra sterk kuling til liten storm) og store bølger nordvest for Kanariøyene, skriver Aemet i sin maritime værmelding, og styrke 7 (stiv kuling) med opptil fire meter høye bølger ved kysten.

National Huricane Center holder det som 30-40 prosent sannsynlig at det vil blåse mellom 60 og 120 kilometer i timen, det vil si et bredt estimat med fra stiv kuling til orkan

Les også

Tenerife har tre av rekordene for ekstremnedbør i Spania

Orkanen Leslie kan komme til å dreie mot vest rett før den når Kanariøyene

Stormen Leslie øker til orkan – usikkert om Kanariøyene rammes

Stormen Leslie styrer trolig unna Kanariøyene

Den tropiske stormen Leslie kan ramme Kanariøyene neste uke

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester 

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE