Laveste antall fødsler i Spania siden 1941

Mellom januar og juni i år ble det bare født 170.074 barn i hele Spania. Dette er det laveste tallet siden registreringen startet i 1941,og 6,2 prosent lavere enn i fjor. Fødselstallet på Kanariøyene falt 4,4% frem til juni.

Færre besøk av storken i Spania i år Foto: Pixabay

Kanariøyene registrerte 6701 fødsler i løpet av første halvår. 4,4 prosent mindre enn i samme periode i 2018. Dette er en nedgang i fødselsraten som er nesten tre ganger høyere enn gjennomsnittet i hele Spania (- 1,6%), ifølge data fra det nasjonale statistikkinstituttet (INE).

I samme periode døde 8130 mennesker på øyene, 8,1% mindre enn året før. Denne balansen mellom fødsler og dødsfall førte til at Kanariøyene i mistet 1 429 innbyggere i denne perioden.

Fødselsraten sank i alle regionene i Spania, bortsett fra i La Rioja, hvor den økte med nesten 6%.

I Spania er bare 15,7% av befolkningen under 16 år, mens 19,3%, det vil si nesten en av fire innbyggere, er over 65 år.

Vilkår for familie- og arbeidsliv og økonomi er blant årsakene til at spanske kvinner får færre barn, ifølge INEs undersøkelser.

Tre av fire kvinner ønsker å ha minst to barn. Undersøkelsen viser til at økt lengde på fødselspermisjon, fleksibilitet i arbeidstiden for fedre og mødre, og en godtgjørelse for familier med barn under 18 år er viktige faktorer i valget om å få barn.

For tiden er fødselsraten 1,26 barn per kvinne, gjennomsnittsalderen for å få sitt første barn er 32,2 år, og bare 7,94 barn blir født per tusen innbyggere.

Tags