Lanserer Kanariøyene som et eksotisk feriested for eventyrlystne

Kanariøyene skal lokke til seg turister som søker eksotiske reisemål med en fantastisk natur for folk som liker å utforske.

Ballongferd mot vulkanens topp på Tenerife. Foto: elenat

En ny kampanje, inspirert av Jules Vernes roman Jorden rundt på 80 dager, er lansert av Turismo de Islas Canaria.

Dette er et markedsføringsorgan som er underlagt departementet for turisme, industri og handel.

Kanariøyene blir presentert som det beste alternativet til  å oppleve hvordan det ville føles å reise jorden rundt, og dette kan oppleves med kort reisevei og under trygge forhold.

Kanariøyene har da også ofte blitt omtalt som et kontinent i miniatyr, dog ikke en verden i miniatyr.

Ifølge kampanjen, kan du blant annet oppleve følelsen av å utforske jungelen, bestige vulkaner, og krysse ørkener på Kanariøyene.

Kanariøyene satser på alternativer til sol og strandturisme fordi konkurrerende reisemål allerede posisjonerer seg for sommerturismen, uttaler turismeministeren, Yaiza Castilla, i en pressemelding.

Hun viser til at mange reisemål som anses som eksotiske, ligger i land langt unna som fortsatt er nedstengt for turisme. Kanariøyene er et perfekt alternativ, mener hun.

Det er mye å utforske på Kanariøyene, og det kan tiltrekke turister som er åpne for å eksperimentere og prøve nye ting i trygge omgivelser, uttaler hun videre.

I kjent stil, er det laget forskjellige filmsnutter som skal spres på sosiale medeier og i annonsekampanjer.

214 000 euro skal investeres i reklamekampanjen, som hovedsakelig er rettet mot det spanske fastlandet for sommersesongen. Kampanjen skal kjøres i én måned.

Ifølge turismeministeren, ønsker Kanariøyene å gradvis gå over mot en turismemodell der Kanariøyenes lokalbefolkning, kultur og miljø verdsettes mer.

Tanken er blant annet å distribuere verdiskapingen fra turismen bedre rundt omkring på øyene.

Kampanjer for sol og strandturisme kjøres parallelt.

"Jeg ser at det på ingen måte er ubrukelig å reise, hvis en mann vil se noe nytt.",  Jean Passepartout, Jorden rundt på 80 dager.

Tags