ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. AUGUST 2018
Slik så det ut kort tid etter at raset gikk i juli 2017. To personer på moped ble lettere skadet. Et nytt ras gikk på samme sted i september. Foto: Ben Waatvik
Slik så det ut kort tid etter at raset gikk i juli 2017. To personer på moped ble lettere skadet. Et nytt ras gikk på samme sted i september. Foto: Ben Waatvik

Krever reparasjon av rasskadet vei i stedet for nytt parkeringshus i Arguineguín

Nueva Canarias, opposisjonsparti i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, krever at kommunen skal flytte pengene som er satt av til nytt parkeringshus i Arguineguín over til reparasjon av kystvei GC-500 mellom Taurito og Puerto de Mogán.

ANNONSE

Veistrekningen har vært stengt i 13 måneder etter at det gikk ras 11. juli i fjor som tok med seg en stor del av veibanen.

Arbeidet med å reparere veien ble påbegynt senere samme måned og skulle vare i cirka to og en halv måned, ifølge en pressemelding fra øyrådet, men et nytt ras på samme sted i september førte til full stopp i arbeidet.

Nueva Canarias foreslår å inngå en avtale med regionsregjeringen på Kanariøyene for å garantere finansieringen på sju millioner euro.

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno, uttalte i desember 2017 at departementet for offentlige arbeider hadde forpliktet seg til å sette av fire millioner euro til reparasjon av veien og rassikre klippen La Puntilla, hvor raset gikk.

Siden har ingen ting skjedd i rasområdet, og det er ikke gitt noen informasjon om hva som skal skje eller når arbeidene skal starte.

Over 2000 underskrifter er samlet inn i en kampanje der det kreves at veien repareres. Nueva Canarias omtaler det som et alvorlig problem for mange arbeidere som jobber i området.

Les også

Mogán kommune har godkjent byggeplanene for et parkeringshus i Arguineguín

Nytt steinras på veien mellom Taurito og Puerto de Mogán

Arbeidet med å reparere kystveien i Mogan har startet

Rasskadet kystvei i Mogan vil være stengt i nærmere tre måneder

To personer skadet av steinras på kystveien i Mogán

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE