ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. NOVEMBER 2018
La Graciosa er nå offisielt den åttende kanariøya. Ill: Nasa/Canariajournalen
La Graciosa er nå offisielt den åttende kanariøya. Ill: Nasa/Canariajournalen

Kanariøyene har fått nye statutter for selvstyre

Regionen Kanariøyene fikk i går, tirsdag, nye statutter for selvstyre, de tredje i rekken etter de som kom i 1982 og 1996. La Graciosa er nå offisielt den åttende kanariøya, og nytt valgsystem er innført.

ANNONSE

Setene i det regionale parlamentet er økt fra 60 til 70, og sperregrensen for representanter er senket til 15 prosent for hver øy og 4 prosent regionalt.

Et historisk krav fra Kanariøyene om nytt fiskalt regime (REF) som er forankret i Kanariøyene er innfridd, og en anerkjennelse av havområder rundt Kanariøyene som en del av øygruppen.

Andre viktige nyheter er muligheten for å holde tidlige valg, frikoblingen av systemet med autonom finansiering av midler fra økonomiske og skattemessige regimer, og anerkjennelsen av Kanariøyene som fjerntliggende, ytre region i Spania.

De nye statuttene ble vedtatt i senatet 24. oktober og kunngjort i går i en offisiell bulleteng.

Alle de politiske partiene på Kanariøyene uttrykker stor begeistring for de nye vedtektene.

Dog er partiet Podemos noe mindre entusiastisk enn de andre og peker på at de ikke tar for seg problemer med boligmangel, offentlig utdanning og helse.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE