ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. JULI 2017 - SIST ENDRET 17. JULI 2017
Jomfru Carmen måtte nøye seg med en båttur på land, og båtfolkets store festdag gikk rett til bunns. Foto: Ayuntamiento de Mogan
Jomfru Carmen måtte nøye seg med en båttur på land, og båtfolkets store festdag gikk rett til bunns. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Jomfru Carmen havnet i trøbbel i Arguineguin i dag

Den store festdagen i Arguineguin i dag fikk aldri vind i seilene: Båtprosesjonen med en statue av Jomfru Carmen i spissen seilte aldri ut fra havnen i Arguineguin mot Puerto de Mogan, men tok kun en liten svipp til El Pajar og tilbake.

ANNONSE

Årsaken er angivelig at flere av båtene som skulle delta i prosesjonen hadde alt for mange folk om bord, ifølge informasjon som Mogan kommune har lagt ut på Facebook.

Truet med bøter

Guardia Civil skal ha advart om at de ville bli bøtelagt hvis de la til sjøs med overlast. Til dette skal båtfolket, det vil si representanter for det lokale fiskerlauget,  ha svart at de tidligere år har fått seile med så mange folk om bord.

Mogans ordfører Onalia Bueno skal ha forsøkt å megle mellom båtfolket og Guardia Civil uten å lykkes.

Fire båter skal ha blitt nektet å gå ut

Avisen Canarias Ahora skriver at det var fire båter som ble nektet av Guardia Civil å gå ut fordi de hadde dobbelt så mange mennesker som tillatt om bord, og flere andre skal ha latt være å delta i prosesjonen i solidaritet med disse og returnerte til havnen.

Fiskerne i Arguineguin skal ha bestemt seg for å avlyse hele prosesjonen. Dermed kom Virgen del Carmen, båtfolkets skytshelgen, seg aldri ut på bølgene. I stedet ble hun båret tilbake til kirken i Arguineguin.

Det sakl være første gang i båtprosesjonens 70 år lange historie at den har blitt avlyst, ifølge avisen Canarias 7.

Kommunestyret viser i sin Facebook-melding til at sjøsikkerheten ikke er deres ansvar, men Guardia Civils.

Ny mulighet 30. juli

Et møte skal angivelig snart bli holdt med båtfolket i Playa de Mogan og Sjøfartsdirektoratet for å se til at Carmen-prosesjonen som skal gå fra Playa de Mogan til Arguineguin 30 juli kan gjennomføres problemfritt.

Fotograf Bård Ove Myhr sendte levende bilder direkte fra opptakten til prosesjonen på Kanari-tv.

 Dette er andre gang det oppstår problemer under Fiestas del Carmen i Arguineguin i år. På søndag ble en vannfest stoppet tre timer før planlagt på grunn av ungdomsfyll.

Les også

Vannfesten i Arguineguin vil ikke bli arrangert flere ganger

Folkefest i Arguineguin og Puerto de Mogan

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE