Industribrannen i Arinaga er stabilisert

En kraftig brann som oppsto ved 6.30 tiden om morgenen i går, lørdag, i et metallgjenvinningsanlegg i Arinagas industriområde på Gran Canaria, er stabilisert.

Det brant heftig i industrianlegget hele dagen i går. Foto: Bomberos de Gran Canaria

Brannen var stabilisert ved 22-tiden lørdag kveld, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en Twitter-melding.

Slukkingsarbeidet har fortsatt i nett og i morgentimene søndag. Det kan ta flere dager å få slukket brannen, ifølge brannvesenet,som meddeler at brannen er vanskelig å slukke fordi det er mye svært brennbart materiale på industritomten. 

Røykutviklingen var i går så kraftig at det angivelig forstyrret flytrafikken inn til lufthavnen på Gran Canaria, som ligger noen kilometer nord for brannstedet. Røyken drev sørover og var synlig på langt hold fra flere steder på Gran Canaria.

To industribygninger skal ha blitt rammet av brannen, men den har ikke spredd seg ut over gjennvinningsanleggets tomt. 

Brannslukkingsstyrker fra tre områder ble satt inn:

Arinaga, Puerto Rico og Arucas. I alt var 30 personer i sving med brannslukkingen på det meste.

Nødstyrkenes konsortium på Gran Canaria har benyttet anledningen til på nytt gått ut med kritikk ev myndighetene på grunn av mangelfulle ressurser til brannslukking, slik de har gjort ved flere anledninger den siste tiden.

Ingen mennesker skal ha blitt skadet. På grunn av lørdagens feiring av Gran Canarias skytshelgen, hadde de fleste fri fra jobb og det var få mennesker i industriområdet. Noen biler inne på brannområdet skal ah blitt totalskadet.

Sterk røykutvikling

Røyksøylen fra brannen forstyrret flytrafikken og kunne sees fra mange kilometers hold. Foto: Bomberos de Gran Canaria.

Tags