Hoteller på Kanariøyene gir prisavslag for å demme opp for nedgang

Hoteller på Kanariøyene opplever en nedgang i antallet overnattinger, og har begynt å gi i-siste -liten prisavslag på opptil 40 prosent til fastboende kanariere.

Hotell i Maspalomas. Foto: Barcelos

Kanariøyene har klart å holde på antallet hotellgjester gjennom at flere spanske gjester demmer opp for nedgangen i utenlandske gjester.

Lengden på hotelloppholdene er imidlertid kortere, og dermed faller belegget på hotellene og deres inntekter.

Nedgangen i overnattingsdøgn hittil i mai er angivelig så stort som 20 prosent. Hotelleierne advarer om at sysselsettingen vil falle i tiden fremover, hvilket allerede har begynt å skje, skriver avisen Canarias 7.

Rabattkampanjen er først og fremst rettet mot kanariske hotellgjester, men reisearrangører har også angivelig begynt å få litt avslag. For de sistnevnte ble imidlertid 60 prosent av sengeplassene solgt allerede for ett år siden, før nedgangen startet.

I årets tre første måneder gikk antallet utlendinger ned med 1,7 prosent og antallet spanske turister har økt med 24 prosent slik at summen er pluss 0,3 prosent.

Antallet overnattingsdøgn har falt med 5 prosent og hotellprisene har falt med 7 prosent, ifølge det nasjonale statistikkinstituttet INE.

For den kommende vintersesongen venter hotelleierne en ytterligere nedgang. Dette kommer blant annet av at hovedkonkurrentene Egypt, Tyrkia og Tunisia er tilbake på banen for fullt, en svekkelse av den tyske økonomien, flyselskapskonkurser, varmt vær i Nord-Europa, og en ventet negativ effekt av Brexit.

Turistbransjens inntekter i år er ventet å falle med 6-10 prosent.

I rekordåret 2017 kom det cirka 16 millioner turister til Kanariøyene, og i 2019 drøyt 15,5 millioner.

Tags