ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. SEPTEMBER 2018
Hotell i Playa del Inglés. Foto: Anders Gundersen
Hotell i Playa del Inglés. Foto: Anders Gundersen

Hotelldirektører på Kanariøyene justerer ned forventningene

Bare en av tre hotelldirektører på Kanariøyene tror at de vil øke inntektene i årets tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal. Det er den laveste forventningen på seks år.

ANNONSE

Etter en flere år lang opptur som kulminerte med rekordbesøk og rekordinntekter i bransjen i 2017, er det nå tegn som tyder på stagnasjon eller nedgang, viser en undersøkelse om forventninger i hotellbransjen fra det statistiske instituttet Istac.

En av tre hotelldirektører tror inntektene vil øke for perioden juli-september. To av ti tror inntektene vil falle, og nesten halvparten tror det vil bli likt.

En så lav forventning har ikke undersøkelsen vist siden 2012. I 2017 var det seks av ti som trodde på økte inntekter i tredje kvartal, og bare seks prosent som trodde på en nedgang.

Større konkurranse

Nå er de konkurrerende reisemålene Egypt, Tyrkia og Tunisia tilbake på banen etter flere år med nesten full stopp i turismen, og det gir utslag:

I årets åtte første måneder kom det 280.000 færre utenlandske turister til Kanariøyene. Dette ble imidlertid kompensert av at det kom betydelig flere spanske turister til øygruppen.

Tjener mindre per tilgjengelige rom

Inntektene per tilgjengelige rom har imidlertid gått ned med tre prosent til 77,60 euro. Romprisene i juli var bare 0,9 prosent høyere enn året før, 94,50 euro per døgn i gjennomsnitt.

Likevel har inntektene fra turismen totalt økt med 2,5 prosent i årets sju første måneder fra samme periode året før til 9641 millioner euro.

Forventningene til antallet ansatte i hotellbransjen viser en stagnasjon fra fjoråret, og er den laveste siden 2013.

ANNONSE

Jazzfestival på Kanariøyene

05.07.2019 19:00 - 21.07.2019 18:00

MUSIKK: Jazzfestivalen “Festival Internacional Canarias Jazz & Más” blir holdt på forskjellige arenaer på Kanariøyene:
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE