Hotellansatt i Mogán stjal fra gjester

Politiet har pågrepet en 52 år gammel hotellansatt i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria som er mistenkt for to tilfeller av tyveri fra hotellets gjester.

Guardia Civil-bil i Mogán. Illustrasjonsfoto: Hugo Ryvik

Den ansatte gikk angivelig inn i rom som ble rengjort av en kollega under påskudd av å hjelpe til, og benyttet anledningen til å bytte ut den elektroniske hotellnøkkelen til gjesten med en som lignet. Senere låste hun seg inn i rommene med hjelp av nøkkelen.

Ved å bruke gjestens nøkkel i stedet for sin egen og kun stjele fra rom som den ansatte selv ikke hadde ansvaret for å rengjøre, kunne hun unngå å bli mistenkt.

300 euro i kontanter og smykker til en verdi av 2720 euro ble stjålet fra to hotellrom, skriver Guardia Civil i en pressemelding. Den mistenkte er tidligere ustraffet.

Etterforskningen startet i midten av 2017, da det kom flere anmeldelser om tyverier fra rom i det samme hotellet. Nøkkeltrikset skapte problemer for etterforskerne siden det ikke var mulig å knytte andre enn gjestene selv til opplåsing av dørene.

Ved å analysere forskjellig informasjon og se dette i sammenheng var det likevel mulig å sirkle inn en mistenkt og gå til pågripelse.