ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. OKTOBER 2018
Bildetekst: Casa Norberto er nærmeste nabo til den nye, norskdrevne frisørsalongen, og her har innehaver Norberto havnet i en av frisørstolene. Bak Janne selv.
Bildetekst: Casa Norberto er nærmeste nabo til den nye, norskdrevne frisørsalongen, og her har innehaver Norberto havnet i en av frisørstolene. Bak Janne selv. Foto: Sverre Larsen

Hevder at spanske frisørers hårprodukter kan knekke skandinavisk hår

Mange fra Skandinavia får seg en overraskelse når de setter seg i stolen til en spansk frisør, hevder frisør Janne Tejera Braadland: De er ikke oppmerksomme på at det er forskjell på hårtypen. 

ANNONSE

Spanjoler har en grovere hårtype enn oss nordboere, og derfor bruker spanske frisører andre typer kjemikalier enn det nordiske hår tåler, forteller Janne, som har åpnet frisørsalong på Gran Canaria.

Disse kjemikaliene fører til at det nordiske håret kan knekke, og man blir ikke fornøyd med resultatet, viser hun til.

– Hva skal man gjøre for å unngå et slikt resultatet?

– En mulighet er jo å gå til en norsk eller annen nordisk frisør, for disse bruker som sagt kjemikalier som er beregnet på vår hårtype og som er vant med denne hårtypen.

Husk å si ifra!

– Vil det si at en bør holde seg borte fra spanske frisører, som i utgangspunktet har priser som er langt unna det en opplever hos en frisør i Norge?

– Nei, en trenger ikke unngå spanske frisører, for mange av dem er kjempeflinke! Men man må huske på å gjøre dem oppmerksom på at det må brukes mildere kjemikalier enn det de bruker normalt på sine kunder. I tillegg bør en vite at vannet her på øya forsterker virkningen ved å gjøre håret mer porøst og tørt.

Dessuten er det ikke bare de spanske frisørene som ligger godt under de prisene en er vant med fra Norge, også her hos oss er det nok mer "behagelige" priser, sier Janne, som i neste uke får inn sin første ansatte. 

Satser på drømmen

– I fem år har jeg arbeidet som frisør på Gran Canaria, og i alle årene har det vært en drøm å ha en egen salong. Nå er drømmen oppfylt, sier Janne til Canariajournalen.

Janne er opprinnelig fra Mandal, og har sin frisørutdanning fra Norge. Hun har også arbeidet som frisør i Norge. 

I 2013 flyttet hun imidlertid til Gran Canaria, og i forrige uke åpnet hun sin egen salong i Ancorasenteret i Arguineguin.

Janne er gift med en kanarier, og hun har erfaring i klipp og behandling av både nordiske boere og kanariere. 

– Vi diskuterte i sommer om vi skulle flytte til Norge, eller om vi skulle satse på en egen salong her i Arguineguin. Resultatet ble denne salongen. Hadde vi flyttet til Norge, ville tankene alltid vært der: Hvordan ville det blitt om vi satset på egen virksomhet her på Gran Canaria?

Nærmere jul kommer det ytterligere en frisør, slik at salongen på Ancorasentret kan ha lengre åpningstider.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE