ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. MAI 2018
Nå er det tre kommuner på Gran Canaria som gir bøter til hundeeiere som ikke plukker opp møkka etter dyrene. Plakater som denne står i Agüimes kommune. Foto: Hugo Ryvik
Nå er det tre kommuner på Gran Canaria som gir bøter til hundeeiere som ikke plukker opp møkka etter dyrene. Plakater som denne står i Agüimes kommune. Foto: Hugo Ryvik

Gran Canarias største turistkommune ilegger bøter for hundedritt

San Bartolomé de Tirajana kommune sør på Gran Canaria, hvor blant annet Playa del Inglés og Maspalomas ligger, har innført sanksjoner for eiere som ikke plukker opp dritten som hundene deres trykker ut av seg. 

Gran Canarias största turistkommuner ger böter för hundbajs

ANNONSE

En slik ordning er fra før innført i Agüimes kommune og i Las Palmas samt i Santa Cruz de Tenerife.

Opptil 15.005 euro

San Bartolomé har fastsatt størrelsen på bøtene for hundeeieres brudd på kommunale vedtekter for besittelse, omsorg, varetekt og beskyttelse av dyr, deriblant dritt på gater, fortau, torg, grønne områder og blomsterbed:

Opptil 300 euro for mindre alvorlige regelbrudd, opptil 2400 euro for alvorlige og opptil 15.005 euro for svært alvorlige regelbrudd.

19 bøter ilagt hittil

19 bøter på mellom 150 og 3005 euro, til sammen 9800 euro, skal allerede være ilagt siden de nye vedtektene ble innført, ifølge en pressemelding fra kommunen.

Dette at de nesten 200 første klagene er kommet inn. Disse er behandlet av politiet gjennom Valora, et offentlig, autonomt organ for skattestyring og bøter på Gran Canaria.

De fleste av disse bøtene er ilagt for ikke å plukke opp hundedritten eller en respektløst adferd i forhold til miljøet hundene og eierne ferdes i.

Noen har også fått bøter for manglende id-merking av dyrene, manglende vaksinasjoner, eller at hunder som er definert som potensielt farlige mangler kobbel eller andre sikkerhetstiltak.

San Fernando og Playa del Inglés

De fleste bruddene på vedtektene har skjedd i San Fernando de Maspalomas og Playa del Inglés.

Den forebyggende virksomheten og politiets overvåking skal nå utvides til også å omfatte El Tablero, Sonnenland, Campo Internacional og Meloneras.

Vedlikehold og renhold av offentlig eiendom og dekorasjon er alles plikt og oppgave, uttaler varaordfører og rådgiver med ansvar for kommunale tjenester, planlegging og politikk i kommunen, Fernando González Montoro, i en pressemelding.

Videre at kommunen ikke kan tillate at hundeeiere bruker fortau, parker og offentlige hager som hundetoaletter og dyreområder. En av kommunestyrets prioriteter er å redusere det høye antallet hendelser knyttet til hundeeieres dårlige oppførsel.

Egen overvåkingsenhet i sving

Siden slutten av 2017 har en spesiell kontroll- og overvåkingsenhet som består av uniformerte og sivilkledde agenter under det lokale politiet overvåket og håndhevet brudd på vedtektene.

Les også

I Santa Cruz de Tenerife kan du få 1.500 euro i bot for å la hundemøkka ligge

Opptil 2000 euro i bot for å la hundebæsjen ligge

Intensiverer hundelortkrigen i Las Palmas

42 hundelort-bøter på én måned

Gran Canaria-kommune øker hundelort-bøtene til 22 000 kroner

Hundemøkka kan koste deg 11 000 kroner i Las Palmas

Las Palmas gir bøter for etterlatt hundebæsj

Åtte hundevennlige strender på Kanariøyene

Privatdetektiver spaner på dårlige hundeeiere

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE