ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. JUNI 2018 - SIST ENDRET 15. JUNI 2018
Antonio Morales hjelper gjerne imot flyktninger. Foto: Hugo Ryvik

Gran Canaria vil gjerne huse flyktningene fra båten Aquarius

Flyktninger og migranter fra båten Aquarius ble nektet tatt imot av Italia og Malta, men Spania sa ja. Nå ønsker Gran Canarias president Antonio Morales dem velkommen til Gran Canaria.

Gran Canaria skulle gärna vilja hysa flyktingarna från skeppet Aquarius

Morales har sendt et brev til Spanias nye arbeids-, migrasjons- og sosial integreringsminister, Magdalena Valerio, der han tilbyr samarbeid for å huse noen av de 629 menneskene som kom med båten, skriver han i en kunngjøring.

Båten fikk til slutt klarsignal av Spania etter å ha blitt avvist av Italia og Malta.

Mange barn og gravide om bord

Passasjerene i båten kommer fra flere afrikanske land og har reist fra Libya over Middelhavet for å komme til Europa. Blant passasjerene er angivelig mange barn og gravide kvinner.

Aquarius tilhører den franske hjelpeorganisasjonen SOS Mediterranée, som har reddet migranter og flyktninger fra overfylte båter i Middelhavet. 

Politisk skifte i Italia og Spania

Italias nye, høyrepopulistiske regjering har lovet å føre en strengere flykning- og innvandrerpolitikk.

I Spania gikk høyreregjeringen nylig av etter omfattende korrupsjonsskandaler, og det sosialdemokratiske partiet PSOE overtok styringen.

Støtter regjeringens beslutning

Kanariøyenes president, Fernando Clavijo, uttalte tirsdag til pressen at Kanariøyene skal ta sin del av solidaritet med flyktningene og immigrantene fra Aquarius.

- Vi støtter den spanske regjerings beslutning. Dette er mennesker som flykter fra sult, nød, død og vold, og selvsagt ser de etter et bedre sted å leve, sa han i en erklæring.

Clavijo vil foreløpig ikke kvanitfisere hvor mange av passasjeren Kanariøyene kan ta imot.

Les også

En ekte folkepresidents plan for en bedre fremtid for Gran Canaria. EKSKLUSIVT INTERVJU: Antonio Morales, president for øyrådet på Gran Canaria, er en populær mann av folket som vil jobbe for folket og med folket for en bedre fremtid for innbyggerne. Særlig for alle som har lite å leve av i dag.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Følg oss på Facebook

ANNONSE
ANNONSER