ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. JULI 2018
Siam Park-utbyggingen kravler seg videre mens bølgene går høye mellom utbygger, kommune og en miljøorganisasjon. Ill: Loro Parque / Canariajournalen
Siam Park-utbyggingen kravler seg videre mens bølgene går høye mellom utbygger, kommune og en miljøorganisasjon. Ill: Loro Parque / Canariajournalen

Full krangel og enda flere hindringer for planlagt badepark i Playa del Inglés

Grove beskyldninger fortsetter å hagle i full offentlighet mellom utbyggerne av den planlagte badeparken Siam Park i Playa del Inglés-området på Gran Canaria og ordføreren i kommunen hvor parken skal ligge. Nå har i tillegg en miljøorganisasjon levert en ny anmeldelse.

ANNONSE

I fem år har det ene problemet etter det andre tårnet seg opp for badeparken, som skal bli en av Europas og verdens største, men prosjektet lever fortsatt:

Utbyggerne, Loro Parque, forsikret i går, torsdag, i en pressemelding at de fortsatt går inn for å bygge parken, til tross for alle problemer, og at de om nødvendig vil gå til søksmål hvis San Bartolomé de Tirajana kommune fortsatt nekter å imøtegå forpliktelser som er inngått for å realisere parken.

Slenger beskyldninger mot hverandre

Forrige uke gikk de ut med sterk kritikk av San Bartolomé de Tirajanas manglende vilje til å gi den endelige byggetillatelsen, noe som de hevder forsinker utbyggingen kraftig.

Kritikken ble møtt med en pressekonferanse og en lang kunngjøring fra kommunens ordfører, Marco Aurelio Pérez, som hevder at Loro Parque ennå ikke er gitt byggetillatelse fordi de ikke innfrir kravene til urban planlegging og urban forvaltning.

Les: Ordfører anklager badeparkutbyggere på Gran Canaria for forsøk på lureri

Han hevder også at Loro Parque forsøker å lure seg til å omgå regler, og at de skylder kommunen cirka 4,8 millioner euro i tilknytning til prosjektet.

Det var dette tilsvaret som fikk Loro Parque til å gå ut på nytt i går i en pressemelding der de kaller ordføreren for sta og motvillig til prosjektet, og tilbakeviser kritikken fra hans hold.

Avviser ordførerens kritikk

Loro Parque viser til at de i 45 år har overholdt alle regler og lover i sin virksomhet på Kanariøyene, noe som de mener er et bevis på at de ønsker å følge boka, og at de allerede har investert 13 millioner euro i den nye badeparken.

Les: Nye skjær i sjøen for den kommende badeparken på Gran Canaria

I tillegg peker de på at de umulig kan betale beløpet som ordføreren hevder at de skylder, som har med arbeider som må gjøres i offentlige områder som påvirkes av parken, før de har blitt innvilget byggetillatelse.

Dessuten at det kun er ordfører Perez av offentlige tjenestemenn og instanser som prøver å bremse eller stoppe utbyggingen - øyrådet og regionsregjeringen skal ha vist stor velvilje og lagt godt til rette for utbyggingen.

Ny anmeldelse foreligger

Nå har det også kommet et nytt skjær i sjøen:

Avisen La Provincia skriver i dag at miljøorganisasjonen Turcón har levert en anmeldelse knyttet til bruk av offentlige penger til en rundkjøring som skal bygges for å kunne lede biltrafikk til og fra badeparken i el Veril-ravinen.

Rundkjøringen skal bygges av et offentlig turistkonsortium i Maspalomas, som består av øyrådet på Gran Canaria og San Bartolomé de Tirajana kommune.

Turcón påstår at det er opptil fire lovbrudd knyttet til dette, mangel på administrativ forvarsling, misbruk av offentlige midler, medvirkning til forbrytelser og forbrytelser mot planlegging av territorium og kommuneplanlegging.

Påtalemyndighetene skal allerede ha begynt å samle inn fakta fra parter i saken for å finne ut om anklagene holder vann.

Turcón sto også bak en tidligere anmeldelse om at hensynet til fortidsminner ble tilsidesatt av utbyggerne. Miljøorganisasjonen tapte denne saken i provinsretten i forrige uke.

Les også

Nå starter byggingen av en av verdens største badeparker på Gran Canaria

Byråkratisk krøll truer byggingen av enorm badepark på Gran Canaria

Arkeologiske funn stopper ikke bygging av ny badepark på Gran Canaria

Skjær i sjøen for badepark på Gran Canaria

Grønt lys for bygging av gigantisk badepark på Gran Canaria

Badeparkutbygger skal lage kanal i ravine på Gran Canaria

Tyske investorer har kjøpt tomt til Europas største badepark

Akvariet i Las Palmas åpner mandag 8. januar

ANNONSE

Brukt- og antikvitetsmarked med underholdning og bilutstilling i Puerto de Mogán

16.02.2019 11:00 - 16.02.2019 21:00

Big Bang Vintage Market, et brukt- og antikvitetsmarked med underholdning for store og små og utstilling av veteranbiler på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE