Fred Olsen og Baleària starter fergerute mellom Kanariøyene og fastlandet

Fergeselskapene Fred Olsen Express and Baleària har signert en avtale om å starte en ny fergeforbindelse mellom Kanariøyene og Huelva i Sør-Spania i løpet av året.

Fred Olsen-ferge på vei inn til havnen i Agaete. Foto: Hugo Ryvik

Fergeprosjektet har fått navnet Canary Bridge Seaways (CBS), og fergeruten skal drives av de to selskapene i fellesskap, skriver Baleària i en pressemelding.

Planen er å dra i gang i midten av november med tre ukentlige avganger og to ferger i drift på strekningen.

Fred Olsen Express og Baleària opererer i dag i to forskjellige geografiske områder, førstnevnte på Kanariøyene og sistnevnte hovedsakelig på Balearene og fra fastlandet til Nord-Afrika.

Selskapene skal integrere de kommersielle systemene og forvaltningssystemene slik at bestilling av fergebilletter skal kunne gjøres gjennom de vanlige kanalene hos begge selskaper.

Med den nye fergeruten blir det tre fergeselskaper som konkurrerer mellom Kanariøyene og fastlandet: CBS-samarbeidet, Naviera Armas og Acciona-Trasmediterranea.

Fred Olsen Express fraktet tre millioner passasjerer med sine seks hurtigferger på Kanariøyene i 2017, og har bestilt to ferger til. Baleària fraktet 3,7 millioner passasjerer i sine ferger i fjor.

Fergedrift på Kanariøyene

Naviera Armas (Spania-Kanariøyene og mellom Kanariøyene). 

Acciona-Trasmediterranea (Spania-Gran Canaria og mellom Kanariøyene)

Fred Olsen Express (Mellom Kanariøyene). 

Canary Bridge Seaways (CBS), Fred Olsen Express og Baleària åpner i fellesskap en rute mellom Spania og Kanariøyene innen utgangen av 2018

Lineas Salmon (Arguineguin-Anfi del Mar-Puerto Rico-Puerto de Mogan)

Líneas Blue Bird  (Arguineguin-Anfi del Mar-Puerto Rico-Puerto de Mogan)

Lineas Romero (Lanzarote-La Graciosa)

FRS (Spania-Marokko)

Båttaxi sørvest i på Gran Canaria, Puerto Rico og Güi-Güi-stranden

Hold deg oppdatert!

Tags