ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. JULI 2017
Snart kan det bli hotell i Faro De Orchilla på El Hierro. Foto: Hans Bezard / Creative Commons lisens
Snart kan det bli hotell i Faro De Orchilla på El Hierro. Foto: Hans Bezard / Creative Commons lisens

Flere nye hoteller er planlagt på El Hierro

Lille El Hierro, den vestligste av Kanariøyene og den som får færrest turister på besøk, kan få flere nye hoteller i tiden fremover, og dermed flere turister.

ANNONSE

Tyske investorer planlegger angivelig å gjøre om fyret i Orchilla lengst vest på øya til hotell, skriver Europa Press. Byggetillatelse skal allerede være gitt av utviklingsdepartementet. Fyret er fra 1933.

Amerikanske interessenter har også luftet planer om å starte hotell i La Restinga lengst i sør knyttet til dykking, som er stort på El Hierro. Det var forresten noen få kilometer sør for La Restinga at det var et vulkanutbrudd på havbunnen i 2013 og 2014 og et nytt undervannsfjell ble født.

Revitaliserer turismen

Disse planene er starten på revitaliseringen av El Hierro som turistreisemål, ifølge øyrådets president, Belén Allende.

Hittil har det vært få flyforbindelser til øya, men det er ventet å endre seg nå som subsidiene for flybilletter for fastboende på Kanariøyene er økt fra 50 til 75 prosent. Nye flyselskap, flere avganger og lavere billettpriser kan gir et kraftig oppsving for turismen.

Det skal være dialog om nye hoteller i Las Puntas og El Pinar også. Det er satt et tak på 2.500 hotellsengeplasser på øya, og øyrådet går inn for små hoteller med 70-120 sengeplasser og utbygging av aktiv turisme.

Tillater ny bruk av spanske fyr

Det er en lov som nylig ble godkjent i parlamentet for forvaltning av landområder på "de grønne øyene", El Hierro og La Palma, som skal ha gitt økt interesse for utbygging av turistanlegg.

Havneetaten i Spania har åpnet for en omgjøring av fyrhus i landet til hoteller, museer restauranter og filmlokasjoner, men uten privatisering – bygningene skal fortsatt være i offentlig eie og under offentlig kontroll.

I mai 2015 godkjente myndighetene bygging av hotell i et fyrhus på La Palma. Fyret i Maspalomas på Gran Canaria har fått en restaurant og det er også et museum på gang i bygningen. I Arinaga på Gran Canaria åpnet en restaurant for noen få måneder siden.

Det fins over 180 fyr i Spania, og 53 av disse har fått alternative bruksformål. 28 er museum, tolv er kultur og opplæringssenter, fem har forskningssenter eller laboratorier, sju har kafeer og restauranter og et fyr huser et akvarium.

Verdens minste hotell

Som en kuriositet kan det nevnes at et hotell på El Hierro lenge var oppført som vernes minste hotell i Guiness Book of Records. Det heter Hotel Punta Grande, er 40 kvadratmeter i to etasjer, og ligger i La Frontera.

Glem at du er turist: Bo på verdens minste hotell

Bygningen var opprinnelig et tradisjonelt hus som ble oppført i 1830. Fram til 1930-årene fungerte det som handelssentrum i Valle de El Golfo. I 1934 ble det bygd veiforbindelse til Valverde, og huset mistet sin betydning som handelssentrum

På 1970-tallet startet en rekonstruering og restaurering, og i 1973 ble det åpnet restaurant.

Først i 1987 ble det gjort om til hotell, og i 1989 kom det for første gang inn i Guiness Book Of Records. Siden 2008 er det imidlertid et hotell i Tyskland som har innehatt tittelen Verdens minste hotell.

Les også

El Hierro er dykkernes lille paradis

Foreslår å etablere nasjonalpark i havet ved El Hierro

El Hierro har blitt Unesco Geopark

Vulkanutbruddet på Kanariøyene er over

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE