ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. FEBRUAR 2017 - SIST ENDRET 16. FEBRUAR 2017
Rullende advokatkontor som dette praier angivelig klienter for falske krav om matforgiftning på Tenerife. Foto: Ashotel
Rullende advokatkontor som dette praier angivelig klienter for falske krav om matforgiftning på Tenerife. Foto: Ashotel

Erstatningskrav for falske matforgiftninger har økt kraftig på Kanariøyene

Britiske turister krever med hjelp av advokater opptil 14.000 euro fra kanariske hoteller etter påstått matforgiftning. Antallet krav har økt med 700 prosent i 2016, ifølge hotellforeninger på Kanariøyene.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

De britiske turistene fremmer angivelig slike krav med hjelp av advokater som opererer med rullende kontorer i turiststrøk på Kanariøyene for å fange opp klienter, skriver avisen Canarias Ahora. Disse kontorene er lakkert slik at de til forveksling ligner på ambulanser.

Britisk reform

Det skal være en reform i britisk lovgivning som har gitt britiske turister anledning til å kreve kompensasjon for ødelagte ferier kun ved å legge frem kvitteringer på innkjøp av medisiner mot diaré. Dette blir tydeligvis utnyttet av advokater som markedsfører muligheten til å få kompensasjon fra hotellene basert på slike krav.

Slike krav har økt med 700 prosent på Kanariøyene i 2016, og en enkelt person skal ha kunnet kreve opptil 14.000 euro i kompensasjon, sier presidenten for hotellforeningen FEHT, José María Mañaricúa, til Canarias Ahora.

Jorge Marichal, som er presidenten for en annen hotellforening, Ashotel, sier til avisen at de fleste kravene ligger mellom 6.000 og 10.000 euro. Det har angivelig vært tilfeller der hele familier har levert inn krav etter påstått matforgiftning.

1.000 krav på Tenerife

På Tenerife, hvor disse advokatene skal ha vært mest aktive hittil, skal det ha kommet inn 1.000 slike krav, og på Gran Canaria 295 tilfeller. Det vil si at kravene samlet er oppe i minst seks millioner euro på Tenerife alene.

Mañaricúa sier til Canarias Ahora at reisearrangører advarer om at advokatene har siktet seg inn på Gran Canaria for den kommende sommeren, slik at det kan ventes en økning i kravene her.

Hoteller på Balearene og Costa del Sol skal også være utsatt for dette.

Likelydende kravbrev

Kravbrevene følger ifølge hotellforeningene samme mønster:

Det hevdes at en person har oppholdt seg noen dager på et hotell og har fått diaré etter kun å ha spist og drukket på dette hotellet. På bakgrunn av dette blir det krevd kompensasjon fra hotellet.

Det blir etter sigende også opplyst at hvis hotellene ikke betaler, må de bestride kravet i britiske domstoler, med de kostnadene dette vil innebære i form av advokater, reise og opphold. Ifølge Marchial velger mange hoteller da å forhandle om betaling av kompensasjon.

Den britiske ambassaden advarer på sine nettsider om at slike falske krav er kriminelle i Spania etter å ha blitt gjort oppmerksom på problemet. 

Les også

Svindel med falsk matforgiftning på Kanariøyene

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE