ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2017 - SIST ENDRET 08. SEPTEMBER 2017
Fargekartet viser avviket i temperaturer i forhold til det normale i august i ulike deler av Spania. Ill: Aemet / Canariajournalen
Fargekartet viser avviket i temperaturer i forhold til det normale i august i ulike deler av Spania. Ill: Aemet / Canariajournalen

Ekstremt varm august i år på Kanariøyene

I august var gjennomsnittstemperaturen på Kanariøyene opptil over tre grader varmere enn normalt i mellomhøye strøk, og 1-2 grader over normalen i lavere og høyere strøk.

ANNONSE

Måneden betegnes som svært varm i Spania og fra svært varm til ekstremt varm på Kanariøyene i en månedsrapport fra det statlige værinstituttet Aemet, som ble publisert i dag.

I hele Spania var det i gjennomsnitt 24,9 grader varmt i august, hvilket er én grad over det normale for referanseperioden 1981-2010, skriver værinstituttet Aemet.

Maksimumstemperaturen lå 1,1 grader over normalen, og minimumstemperaturen 0,8 grader over.

To varmebølger

To varmebølger rammet Spania og Kanariøyene i august. Den første kom tidlig i måneden. Den høyeste temperaturen som ble målt var 44,7 grader på Cordoba lufthavn.

Mellom 7. og 11. august able det målt over 40 grader på mellom 20 og 25 målepunkter på Kanariøyene, de fleste i Agüimes og San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria.

Varmebølge nummer to var mindre intens, men varte desto lenger.

Spania hadde den åttende varmeste august siden 1965 og den sjette varmeste i dette århundret etter 2003, 2012, 2009, 2016 og 2010.

Svært lite nedbør på Kanariøyene

August var en knusktørr måned på Kanariøyene med under halvparten så mye nedbør som normalt. Det kom under fem millimeter nedbør på Kanariøyene i august.

Unntaket var noen små områder på nordsiden av Tenerife og på nordsiden av Gran Canaria, hvor det regnet mer enn normalt for august. Disse områdene fikk mesteparten av de fem millimeterne med nedbør.

I Spania sett under ett var det fuktigere enn normalt. Det kom 29 millimeter nedbør, hvilket er 26 prosent over normalen.

Les også

Varm høst i vente på Kanariøyene

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Världens bästa klimat finns på Gran Canaria

Canariajournalen presenterer den typiske Kanariøyene-turisten

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE