ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. AUGUST 2017
Playa og Puerto de Mogan er blant de kyststedene som er mest forandret siden 1985. Den gangen var utbyggingen av havneområdet med lave boliger i italiensk stil, restauranter og butikker i gang, men langt ifra ferdig. Foto: Fra dokumentarfilmen
Playa og Puerto de Mogan er blant de kyststedene som er mest forandret siden 1985. Den gangen var utbyggingen av havneområdet med lave boliger i italiensk stil, restauranter og butikker i gang, men langt ifra ferdig. Stranden besto av stein, og ved stranden lå det noen få bygninger. Foto: Fra dokumentarfilmen

Dokumentarfilm viser forskjellen på Gran Canarias strandområder fra 1985 til 2017

En kasse med glemte filmopptak av strender på øya i 1985 er funnet i arkivene til Gran Canarias øyråd. Nå er en dokumentarfilm som viser forskjellene mellom 1985 og 2017 publisert på internett.

ANNONSE

Opptakene i 1985 ble gjort med et håndholdt super 8-kamera av Tony Chacón på oppdrag fra øyrådet, men ble aldri fremkalt.

Meningen var at det skulle lages en dokumentarfilm den gangen, men det skjedde aldri. Både gode og dårlige elementer som kunne forbedres ble filmet for å vise hvilken tilstand kysten var i.

Nye opptak på de samme strendene

Øyrådet har i år sørget for nye filmopptak på de samme strendene, og i dokumentarfilmen som nå er publisert blir opptakene sammenlignet.

Klikk her for å se den 54 minutter lange filmen.

Filmen starter med starter med strendene i Las Palmas lengst nord og følger kysten sørover via Playa del Inglés, strendene i Mogan, slik som i Arguineguin, Puerto Rico, Amadores, Taurito og Puerto de Mogan, videre oppover vestkysten til La Aldea og Agaete og til slutt helt opp til strendene på nordsiden igjen i Galdar, Moya og med avslutning i Aricas.

Det vil si nesten hele veien rundt kysten av Gran Canaria.

Viser større forbedringer enn ventet

I motsetning til hva mange trodde, viser filmen at det er store forbedringer på Gran Canarias strender i løpet av de 32 årene som er gått siden de første opptakene ble gjort, skriver øyrådet i en pressemelding.

Det er blant annet mindre slum, mindre søppel og skrot, og flere og bedre veier.

Tusenvis av fotografier

Det ble også funnet tusenvis av fotoslides i den glemte kassen.

Fotografiene blir gjort tilgjengelig for publikum på foreningen for etnografi og kanariske håndverks (Fedac) digitale fotoarkiv på internett, www.fotosantiguascanarias.org.

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE