ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. JULI 2017 - SIST ENDRET 18. JULI 2017
Delfinariet i Palmitos Park. Foto: Hugo Ryvik
Delfinariet i Palmitos Park. Foto: Hugo Ryvik

Dømt for ulovlig bygging av populært delfinarium på Gran Canaria

Et populært delfinarium i temaparken Palmitos Park sør på Gran Canaria, som ble innviet i 2010 etter at byggetillatelse ble gitt i 2007, er av Provinsretten i Las Palmas dømt for å være ulovlig bygd

Palmitos döms för olagligt byggande av populärt delfinarium på Gran Canaria

ANNONSE

Ifølge dommen er den bygd uten nødvendige tillatelser og på et beskyttet naturområde. Den skal være i strid med i strid med rammeplanen for San Bartolome de Tirajana kommune.

Ligger i vernet område

Anlegget, som er et av de ti største i Europa, ligger i et vernet område av naturparken Pilancones. Det dekker et areal på 3000 kvadratmeter og har tre sammenhengende bassenger og en tribune.

Byggingen av delfinariet startet etter at en stor skogbrann i 2007 ødela en del av Palmitos Park. Tre dager før brannen startet skal parkens eierselskap, Aspro Parks, ha bedt San Bartolome de Tirajana kommune om å gi tillatelse til arbeider som allerede var påbegynt.

Legalisert i 2013

Dommen annullerer angivelig en legalisering av anlegget som ble gitt i 2013, da den fikk status av øyrådet på Gran Canaria som et anlegg av strategisk betydning og godkjenning i henhold til territorial prosjekthandling (PAT).  

Denne statuserklæringen er et instrument som er reservert for tiltak av allmenn interesse.Samme år fikk parken en turismeutmerkelse fra øyrådet på Gran Canaria.

I dommen blir det påpekt at godkjenningen er i strid med bestemmelsene i rammeplanen (PGO) i kommunen, som trådde i kraft i 2007. Det vises til at det offentlige administrasjonsapparatet brøt loven "i flere viktige aspekter" da godkjenningen ble gitt.

Slapp å utføre miljøutredning

Cotmac, Kanariøyenes kommisjon for planlegging og miljø, skal i januar 2013 ha gitt prosjektet fritak for miljøvurdering, noe rettsavgjørelsen slår fast at det ikke var motiver for.

Dommen kan ankes inn for Høyesterett. Det skal være et kanarisk selskap som gikk til søksmål mot parken, ifølge avisen Canarias Ahora.

Se bildeserie fra Palmitos Park

Les også

Ny utmerkelse til Palmitos Park på Gran Canaria

Sjelefred og høytflyvende delfiner

Temapark på Gran Canaria blir hedret av øyrådet

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE