ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. APRIL 2019
Slik fremsto annonsen for leiligheten som tilbys for 650 euro i måneden i Puerto Rico. Markeringer og sladding er utført av Canariajournalen
Slik fremsto annonsen for leiligheten som tilbys for 650 euro i måneden i Puerto Rico. Markeringer og sladding er utført av Canariajournalen

Diskriminerende annonse for boligutleie i Puerto Rico

"Ingen kanariere, ingen marokkanere", står det med store bokstaver i en annonse for utleie av en leilighet i Puerto Rico på Gran Canaria. En anmeldelse for rasistisk diskriminering skal være levert av en ung, utenlandsk kvinne.

ANNONSE

"Ikke nordlending"

Diskriminerende annonse for boligutleie i Puerto Rico

Fra etterkrigsårene frem til 1960-tallet var det ikke uvanlig at avisannonser for boligutleie og andre annonser på østlandet i Norge var merket med "Nordlendinger ikke ønsket" eller "Ikke nordlendinger". Denne annonsen sto i Aftenposten i 1948.

Dyr er dog tillatt, står det i annonsen. Utleien håndteres av et profesjonelt selskap, skriver avisen Canarias 7. Annonsen skal nå være fjernet, men skal ha ligget ute frem til onsdag.

Kvinnen som angivelig har anmeldt saken skal ha kontaktet megleren som formidler utleien og bedt om å vise ansvarlighet ved publisering av annonsen.

En person som etter sigende har lagt ut annonsen på sin Facebook-side skal ha fått mange sterke reaksjoner i kommentarfeltet.

Det vises til paragraf 14 i konstitusjonen som sier at alle spanjoler er like for loven, uten diskriminering basert på fødsel, rase, kjønn, religion, meninger eller andre personlige eller sosiale omstendigheter.

Annonsen lå på annonsesiden Milanuncios, som er eid av det norske konsernet Schibstedt. Etter det Canariajournalen kjenner til, er utleieren en kanarier.

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE