ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. FEBRUAR 2017 - SIST ENDRET 03. FEBRUAR 2017
Dette er de fem rikeste på Kanariøyene
Eustasio Antonio Lopez Gonzales er Kanariøyenes rikeste. Bildet er noen år gammelt. Foto: Creative commons-lisens

Dette er de fem rikeste på Kanariøyene

Fem kanariere er blant de 200 rikeste i Spania. Øverst troner Eustasio López fra Agüimes og hans brødre, som eier hotellgruppen Lopesan og ser ut til å ha økt formuen med 25 prosent det siste året.

Artikeln har svenskt språkval.

ANNONSE

Lopez-familien er god for 875 millioner euro, hvilket gir en 51. plass på listen over de 200 rikeste i Spania, presentert av avisen El Mundo i går og basert på tall fra forretningsregistrene.

I tillegg til Lopesan-hotellene eier de 51 prosent av hotellgruppen IFA, som i fjor overtok 50 prosent av timeshare-selskapet Anfi på Gran Canaria fra den norske Lyng-familien. I tillegg er de inne i asfaltering, avfallshåndtering og vedlikehold på Gran Canaria.

175 millioner euro rikere fra i fjor

Lopez har tydeligvis blitt betydelig rikere det siste året. For ett år siden var han god for 700 millioner euro, ifølge Forbes liste over de rikeste i verden.

Han har altså økt formuen med 175 millioner euro, hele 25 prosent, på ett år

Byggefirma

Nummer to på Kanariøyene og nummer 131 i Spania er Juan Miguel Sanjuán, som er god for 325 millioner euro. Sanjuán eier Satocan-gruppen og er partner i Sacyr.

Selskapene er involvert i hoteller og byggekontrakter og har virksomhet i Latin-Amerika og Afrika.

Indisk investor

På tredjeplass på Kanariøyene og 164. plass i Spania finner vi inderen Ram Bhavnani med familie, eiere av Casa Kishoo, som har verdier for 240 millioner euro, primært i aksjer og eiendom.

Bhavnani kom til Tenerife som 21-åring.

Tysk temapark-konge

Nummer fire på Kanariøyene og 170 i Spania er tyskeren Wolfgang Kiessling, som har bokførte verdier for 240 millioner euro i blant annet dyreparken Loro Parque og badeparken Siam Park på Tenerife, bygger kjempeakvariet Poem Of The Seas i Las Palmas for tiden, og snart starter byggingen av Europas største badepark ved Playa del Inglés.

Kiessling kom til Kanariøyene for 40 år siden. Han er også involvert i eiendom og catering.

Flyselskap og store eiendommer

Femteplassen på Kanariøyene og 193.-plassen i Spania går til Pedro Agustín del Castillo med familie, eiere av flyselskapet Binter og innehaver av verdier for 240 millioner euro. Også involvert i turisme og har store landeiendommer.

Spanias rikeste er Amancio Ortega, grunnlegger og hovedeier i Inditex. Han har bokførte verdier for 67.650 millioner euro.

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE