ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. JULI 2018
Trange smug i den bratte, gamle bydelen som klamrer seg fast i en bratt fjellvegg  i Puerto de Mogan på Gran Canaria. Foto: Egil Ryvik
Trange smug i den bratte, gamle bydelen som klamrer seg fast i en bratt fjellvegg i Puerto de Mogan på Gran Canaria. Foto: Egil Ryvik

Canarias 7 presenterer de sju vakreste landsbyene på Kanariøyene

Avisen Canarias 7 har laget en liste over det journalisten mener er de sju vakreste landsbyene på Kanariøyene. Tre ligger på Gran Canaria. kan du gjette hvilke?

ANNONSE

Her er listen fra Canarias 7:

Tejeda (Gran Canaria): Fjellandsby som er utnevnt til en av de vakreste landsbyene i Spania, med utsikt til naturmonumentene Roque Nublo og Roque Bentayga. Utrolig vakkert under mandeltreblomstringen i februar/mars. Les mer om Tejeda.

Arucas (Gran Canaria): Ligger nord på øya og har en katedrallignende kirke, romproduksjon, et kommunalt museum som gir godt innblikk i øyas historie, og vakre hageanlegg, slik som Jardines de la Marquesa. Les mer om Arucas.

Puerto de Mogán (Gran Canaria): Sørvest på øya ligger denne fiskerlandsbyen som er gjort om til turistby i flere trinn siden 1980-årene. På åttitallet ble havneområdet bygd ut med lave, hvite bygninger i italiensk stil med smale gater og smug kun for fotgjengere, og plantet mange nydelige vekster. Et fint sted å oppleve fabelaktige solnedganger. Favorittsted for svært mange turister. Les mer om Puerto de Mogán.

Betancuria (Fuerteventura): Kanariøyenes første hovedstad, som ikke lenger er hovedstad, har bevart sin skjønnhet der den ligger i hjertet av Fuerteventura. Hvitkalkede hus med balkonger og en kirke, Santa Maria-kirken, som stammer fra 1500-tallet

Teguise (Lanzarote): Var en gang i tiden administrativ hovedstad på Lanzarote, og er i dag senter for kultur og turisme. Kaktushage, piratmuseum og slott.

Yaiza (Lanzarote): Byen på sørsiden av Lanzarote er hjemmet til La Geria, Kanariøyenes mest kjente vinmerke. Vindruer dyrkes i groper i svart, vulkansk jord. Undervannsmuseum, det første i Europa med skulpturer på tolv meters dyp som fungerer som rev for det marine livet. Timanfaya nasjonalpark og grønn sjø.

La Orotava (Tenerife): Erklært artistisk, historisk senter i 1976.  Hus med kanariske trebalkonger, blomster og palmer i mengder, Hiejuela del Botánico, 4000 kvadratmeter med øyas mest spesielle vekster.

Bildeserier

Gran Canaria i bilder 51-100. Noe av det beste Gran Canaria har å by på. 

Gran Canaria i bilder 51-100. Noe av det beste Gran Canaria har å by på. 

Gran Canaria i bilder 101-150. Noe av det beste Gran Canaria har å by på. 

Gran Canaria i bilder 151-200. Noe av det beste Gran Canaria har å by på. 

ANNONSE

Jazzfestival på Kanariøyene

05.07.2019 19:00 - 21.07.2019 18:00

MUSIKK: Jazzfestivalen “Festival Internacional Canarias Jazz & Más” blir holdt på forskjellige arenaer på Kanariøyene:
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE