ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. MAI 2019
Til tross for mange siktelser de siste fire årene, fortsetter svindel ved salg av elektronikkprodukter i basarer og småbutikker i turistkommunen Mogán sørvest på Gran Canaria. Noen av svindelbutikkene har imidlertid forsvunnet det siste året. Foto: Canatiajournalen.

Butikkeier i Puerto Rico etterforskes for å ha svindlet turist

En butikkeier etterforskes for å ha svindlet en utenlandsk turist for 2400 euro av Guardia Civil i Puerto Rico sørvest på Gran Canaria.

Butikken er en såkalt basar, og svindelopplegget er omtalt i en lang rekke artikler tidligere på Canariajournalen:

Et elektronikkprodukt tilbys til en usannsynlig lav pris, og kjøperens kredittkort belastes med et beløp som er mange ganger høyere enn avtalt, som regel samme dag som, eller kvelden før turisten skal fly hjem igjen.

I dette tilfellet skulle turisten betale 50 euro for et nettbrett og 12 euro for et slags internettkort, skriver Guardia Civil i en pressemelding.

Da betalingen ble foretatt med kort, skal ekspeditøren ha sagt at det oppsto en feil slik at kortet måtte settes i terminalen på nytt.

Da turisten kom til sitt hjemland, ble det oppdaget at kortet var belastet med 2475 euro i stedet for de avtalte 62 euro.

Turisten anmeldte forholdet på Gran Canaria i desember. 7. mai siktet politiet butikkeieren for svindel.

Etterforskningen viser at betalingsterminalen som ble brukt er registrert på en butikk som selger reservedeler til biler i Las Palmas.

Guardua Civil hevder å ha påvist slik svindel i 18 tilfeller og siktet 38 personer sørvest på Gran Canaria siden 2015.

En nordmann som ønsker å være anonym forteller Canariajournalen at han ble lurt på samme.måte 11. mai i år.

Det skjedde ved kjøp av nettbrett i en butikk som ligger ved småbåthavnen i Puerto Rico.

- Jeg regner meg selv for et oppegående menneske, men de klarte likevel å få meg inn i dette - skjønner fremdeles ikke hvordan de klarte det, sier mannen til Canariajournalen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER