ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. APRIL 2017
Leiligheter til leie på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Leiligheter til leie på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Boligleien er kraftig på vei opp på Kanariøyene

Prisene på leie av bolig på Kanariøyene steg med fem prosent i årets første tre måneder, og med 17,8 prosent det siste året, ifølge prisindeksen til boligportalen Idealista.

Bostadshyrorna på kraftig uppgång på Kanarieöarna

ANNONSE

Den gjennomsnittlige månedsleien lå på 7,50 euro per kvadratmeter på Idealistas prisindeks ved utgangen av mars. Dette gjelder ikke utleie av turistboliger, som har et mye høyere prisleie.

Kanariøyene har hatt den tredje største kvartalsmessige prisøkningen av regionene i Spania etter Madrid (15,1 prosent) og Balearene (5,1 prosent).

Store variasjoner

Det er imidlertid store, lokale variasjoner i prisutviklingen. I provinsen Las Palmas, som omfatter Gran Canaria, Fuerteventura og Lanzarote, steg prisen med hele 7,6 prosent.

I provinsen Santa Cruz de Tenerife, som også omfatter småøyene La Gomera, La Palma og El Hierro, steg prisene med 2,2 prosent.

I byen Las Palmas var prisstigningen 8,3 prosent og lå ved utgangen av mars på 9,30 euro per kvadratmeter. I Telde kommune på Gran Canaria økte de med 1,1 prosent til 6,70 per kvadratmeter.

Byen Santa Cruz de Tenerife hadde en nedgang på 0,3 prosent til 6,50 euro per kvadratmeter, og i San Cristóbal de La Laguna økte prisene med 5,3 prosent til 6,20.

Barcelona er Spanias dyreste regionshovedstad. Der lå leieprisene på 18,10 euro per kvadratmeter i gjennomsnitt ved utgangen av mars. I regionen Barcelona lå de på 15,70 euro.

Nesten ni prosent opp i Spania

I Spania totalt har prisstigningen vært på 8,8 prosent til et gjennomsnitt på 8,90 euro per kvadratmeter.

Catalonia har de høyeste leieprisene av regionene i Spania med 13,90 euro per kvadratmeter. Deretter følger Madrid (13,50) Balearene (11,80) og Baskerland (10,60).

De billigste regionene er Extremadura (4,10), Castilla-La Mancha (4,50) og La Rioja (5,10).

Fortsatt ikke på 2007-nivå

Idealistas studiesjef, Fernando Encinar, påpeker at det er innlysende at leieprisene har gått kraftig opp det siste året, men de er fortsatt ikke tilbake på det nivået det lå på for ti år siden.

En annen boligportal, Fotocasa, rapporterte i mars at leieprisene på Kanariøyene i gjennomsnitt ligger 74 euro lavere per måned enn i 2007.

Encinar tror at prisutviklingen kommer av et paradigmeskifte der en større andel spanjoler enn tidligere leier i stedet for å eie boliger. Tidligere har Spania vært kjent for at en svært høy andel av befolkningen eier sine egne boliger.

Tror på fortsatt prisstigning

Encinar tror også at leieprisene vil fortsette å stige de nærmeste månedene ettersom økonomien i landet forbedrer seg og det skapes flere arbeidsplasser.

Han peker imidlertid på at mans skal være observant på at det har vært en brems i prisveksten i Barcelona og Madrid frem til mars. Dette er regioner som blir ansett som spydspisser for utviklingen for leiemarkedet i Spania.

Les også

Kanarieöarna erbjuder det perfekta klimatet för en underbar semester

Boligleieprisene har falt kraftig på Kanariøyene

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE