ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. APRIL 2017 - SIST ENDRET 12. APRIL 2017
Avokado dyrket i Agüimes på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Avokado dyrket i Agüimes på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Avokadodyrkingen øker på Kanariøyene

Fra 2007 til 2015 økte arealet hvor det blir dyrket avokado på Kanariøyene med 58 prosent.

Avocado-odlingen ökar på Kanarieöarna

ANNONSE

I 2007 var det 815 hektar, og i 2015 hadde det økt til 1.287 hektar, ifølge landbruks og fiskeridepartementet på Kanariøyene.

Tidligere ble det bare dyrket avokado for det kanariske markedet, men nå er det også eksport, særlig til det spanske fastlandet, men også til Frankrike, Kapp Verde og andre afrikanske land.

På Kanariøyene dyrkes det en rekke varianter av avokado, noe som gjør at innhøsting kan pågå året rundt, dog en hel del mindre i perioden august-september. Målet til de kanariske avokadodyrkerne er å utnytte mikroklimaet til å utvide innhøstingsperioden.

La Palma har 595 hektar avokadomark, Tenerife 473 hektar, Gran Canaria 182 hektar, La Gomera 20, El Hierro 17 og Lanzarote under én hektar.

I et møte mellom representanter fra departementet, landbruksorganisasjoner og produsenter nylig ble det diskutert tiltak som kan få kanariske avokadoer til å stå ut fra andre avokadoer. Kvalitet er nøkkelen til dette.

ANNONSE

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE