ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 11. JANUAR 2017
Slik er det tenkt at badeparken skal bli. Ill: Loro Parque S.A.
Slik er det tenkt at badeparken skal bli. Ill: Loro Parque S.A. / Canariajournalen

Arkeologiske funn stopper ikke bygging av ny badepark på Gran Canaria

Nylig ble det kjent at det er gjort arkeologiske funn på en tomt hvor det skal bygges en enorm badepark i El Veril ved Playa de Inglés på Gran Canaria. I dag ble det klart at funnene ikke stopper byggingen.

ANNONSE

Badeparken

Arkeologiske funn stopper ikke bygging av ny badepark på Gran Canaria

Ill: Loro Parque

Dette kom fram i forbindelse med et møte og en befaring på tomten i dag med teknikere fra Kanariøyenes regjering og representanter for øyrådet på Gran Canaria og San Bartolomé de Tirajana kommune, skriver avisen Canarias 7.

De arkeologiske funnene, blant annet boliggrotter og rester av keramikk fra urbefolkningens tid, ligger i et planlagt grøntområde i badeparken, og vil trolig bli bygd inn som en severdighet. Det berører bare to prosent av det totale arealet for badeparken.

Selskapet Arqueocanarias skal i løpet av to uker komme med en detaljert rapport om funnene.

Nøler med å gi tillatelse?

Gran Canarias president, Antonio Morales, oppfordrer ordføreren i kommunen, Marco Aurelio Perez, til å gi tillatelse til byggearbeid på offentlig mark i El Veril. Det er snakk om en ravine som skal legges i kanal.

Han hevder at denne tillatelsen kunne vært gitt så langt tilbake som i september, og at det er det eneste som gjenstår for at byggearbeidene kan starte.

En av Europas største

Badeparken blir en av Europas største. Byggestart er forsinket på grunn av diverse administrative og juridiske hindringer som nå skal være ryddet av veien. Etter den opprinnelige planen skal parken være ferdig i 2018.

Badeparken skal ligge mellom motorvei GC-1 og kystvei GC-500, rett ved turistanleggene i Playa del Inglés. Den bygges over samme lest som Siam Park på Tenerife, med thailandsk tema, men blir betydelig større.

175 mål tomt

Tomten i El Veril er 175 000 kvadratmeter stor. Badeparken på Tenerife er 15 000 kvadratmeter stor.

Den nye badeparken får et bølgebasseng med en 160 meter lang sandstrand hvor du kan surfe. Det blir 13 forskjellige, eventyrsorienterte vannsklier, basseng og kunstige elver. Planer om et hotell i parken fins også.

Utbyggerne er Kiessling-familien, som driver Siam Park og Loro Parque på Tenerife, og er åpner et gigantisk akvarium i Las Palmas i september. De anslår at badeparken vil få opptil 500.000 besøkere allerede første driftsår.

Les også

Fortidsfunn i område for planlagt badepark på Gran Canaria

Skjær i sjøen for badepark på Gran Canaria

Grønt lys for bygging av gigantisk badepark på Gran Canaria

Badeparkutbygger skal lage kanal i ravine på Gran Canaria

Tyske investorer har kjøpt tomt til Europas største badepark

48 tonn tunge panoramaglass er på plass i kjempeakvariet i Las Palmas

ANNONSE

Triatlon i Mogan på Gran Canaria

21.04.2018 06:00

Challenge Family, en stor, tysk triatlonarrangører, arrangerer for andre gang triatlon på Gran Canaria med navnet «Challenge Mogan Gran Canaria».
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE