Advarer om listeria i to spanske kjøttprodukter

207 personer i Spania er i år  listeriosesmittet, flere av disse fra et kjøttprodukt som heter "La Mecha". Helsedirektoratet i Spania har sendt ut en advarsel i dag, fredag om at det kan være listeria også i et annet kjøttprodukt som er merket "Sabores de Paterna". 

I dette kjøttproduktet er det funnet listeriabakterier, og 207 mennesker er smittet av listeriose. Nå mistenkes det at det finnes listeria i et annet kjøttprodukt også.

En forurenset kjøttkvern med listeriabakterier er funnet hos produsenten i byen Paterna de Rivera i regionen Cadiz i Sør-Spania.

Helseminister Jesús Aguirre holdt en pressekonferanse om dette i dag. Han sa at det ikke er oppdaget listeriosetilfeller som kan spores tilbake til  dette kjøttet ennå.’

Listeriose er en svært alvorlig sykdom med en dødelighet på 20-30 prosent.

Selskapets kjøttproduksjon er stanset og det nevnte kjøttproduktetet trekkes tilbake fra markedet og butikkene.

Listriafunnet i produksjonen ble bekreftet klokken 10 i dag.  Straks før klokken 13 sendte helsedirektoratet ut advarselen.

En 14 år gammel gutt som hadde spist "Sabor de Patera" ble 30. august innlagt på sykehus i Madrid. Kjøttet var kjøpt på et supermarked i Cadiz.

Fire slektninger av gutten spiste det samme kjøttet, men hadde ingen symptomer. Søket etter smittekilden førte til kjøttvarefabrikken i Cadiz.

Helseministeren ber folk om å ikke spise "Sabor de Patera".

14. august slo helsedirektoratet alarm om listeria i et oppmalt kjøttprodukt som heter "La Mecha" fra Sevilla som er produsert av Magrudis.

Hittil i år har 207 spanjoler fått liesteriosediagnose i Spania, åtte av disse på Kanariøyene. Flere skal ha blitt smittet fra "La Mecha"-produktet.

45 av de smittede ligger fortsatt på sykehus.

Tags