ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. SEPTEMBER 2019
Advarer om listeria i to spanske kjøttprodukter
I dette kjøttproduktet er det funnet listeriabakterier, og 207 mennesker er smittet av listeriose. Nå mistenkes det at det finnes listeria i et annet kjøttprodukt også.

Advarer om listeria i to spanske kjøttprodukter

207 personer i Spania er i år  listeriosesmittet, flere av disse fra et kjøttprodukt som heter "La Mecha". Helsedirektoratet i Spania har sendt ut en advarsel i dag, fredag om at det kan være listeria også i et annet kjøttprodukt som er merket "Sabores de Paterna". 

ANNONSE

En forurenset kjøttkvern med listeriabakterier er funnet hos produsenten i byen Paterna de Rivera i regionen Cadiz i Sør-Spania.

Helseminister Jesús Aguirre holdt en pressekonferanse om dette i dag. Han sa at det ikke er oppdaget listeriosetilfeller som kan spores tilbake til  dette kjøttet ennå.’

Listeriose er en svært alvorlig sykdom med en dødelighet på 20-30 prosent.

Selskapets kjøttproduksjon er stanset og det nevnte kjøttproduktetet trekkes tilbake fra markedet og butikkene.

Listriafunnet i produksjonen ble bekreftet klokken 10 i dag.  Straks før klokken 13 sendte helsedirektoratet ut advarselen.

En 14 år gammel gutt som hadde spist "Sabor de Patera" ble 30. august innlagt på sykehus i Madrid. Kjøttet var kjøpt på et supermarked i Cadiz.

Fire slektninger av gutten spiste det samme kjøttet, men hadde ingen symptomer. Søket etter smittekilden førte til kjøttvarefabrikken i Cadiz.

Helseministeren ber folk om å ikke spise "Sabor de Patera".

14. august slo helsedirektoratet alarm om listeria i et oppmalt kjøttprodukt som heter "La Mecha" fra Sevilla som er produsert av Magrudis.

Hittil i år har 207 spanjoler fått liesteriosediagnose i Spania, åtte av disse på Kanariøyene. Flere skal ha blitt smittet fra "La Mecha"-produktet.

45 av de smittede ligger fortsatt på sykehus.

Les også

Slår helsealarm om margarin som selges på Kanariøyene

Hermetikk med giftig tunfisk fjernet fra butikkene

ANNONSE

Rombaksmusikken spiller i Puerto Rico

31.01.2020 17:00 - 31.01.2020 18:00

Rombaksmusikken fra Narvik spiller hos Pinito
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE