Årets beste olivenolje er kåret på Kanariøyene

Teguerey Selección Coupage Arquequina Hojiblanca/Picual er kåret til den beste ekstra virgin olivenoljen fra Kanariøyene i 2018, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Denne olivenoljen er Kanariøyenes beste i år. Foto: Gobierno de Canarias

Ti eksperter vurderte 19 produkter fra åtte produsenter på Tenerife, sju på Fuerteventura og fire på Gran Canaria i Agrocanarias konkurranse i regi av Kanariøyenes landbruks- og fiskeridepartement og universitetet for matkvalitet (ICCA).

Gullmedalje og prisen for beste økologiske olje gikk til El Esparragal Hojiblanca/Picual fra Fuerteventuras produsent José Armas Juez.

Sølvmedalje gikk til Teguerey Arbequina/Picual og prisen for beste presentasjon til Tres Olivos Hacienda Jiménez fra Bronce Mar Beach på Fuerteventura.

Agrocanarias konkurranse har til hensikt å fremme kvaliteten på kanariske landbruksprodukter, det vil si olivenolje, viner, oster, gofio og salt.

Dyrking av oliven økte fra 103 hektar i 2011 til 336 hektar i 2016. Fra i år gis det 220 000 euro i støtte vie Kanariøyenes program for landbruksproduksjon, Posei.

Tags