ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 06. AUGUST 2017
Glampinghytter i Costa Brava, Spania. Foto: Creative Commons-lisens
Glampinghytter i Costa Brava, Spania. Foto: Creative Commons-lisens

Åpner døren for luksuscamping på Gran Canaria

En ny forvaltningsplan for Gran Canaria åpner for glamping, en form for luksuscamping med midlertidige bygninger som raskt kan monteres opp og ned.

Öppnar för lyxcamping på Gran Canaria

ANNONSE

Uttrykket glamping kommer av glamorøs camping.

 I den nye forvaltningsplanen, som ble presentert i går av Ines Miranda, rådperson for territorialpolitikk på Gran Canaria, er det endringer i reguleringen av camping og rekreasjonsområder på øya. Planen ligger ute på offentlig høring til 27. oktober.

Skal gli inn i landskapet

Glampinghytter er angivelig av høy kvalitet og skal passe inn i forskjellige landskap uten inngrep i miljøet. Hyttene skal så godt som mulig gli inn i naturen.

Hyttene skal være selvforsynte med strøm og vann og skal ha egne systemer for avfalls- og avløpshåndtering uten å måtte tilknyttes sentralnettverk. De skal være uten gjerder og andre grensesettende hindringer.

Mange kriterier

Glampingområdene skal ha maksimalt 25 hytter per hektar land og skal ligge godt utenom urbane områder og minst 200 meter fra turistområder.

De kan ikke ligge i beskyttede naturområder eller områder hvor det fins truede arter av flora og fauna, unike, geomorfologiske formasjoner eller områder av særskilt etnografisk, historisk eller arkitektonisk interesse.

De skal heller ikke ligge i nærheten av bysentrum for å unngå at de etter hvert blir en del av byen, eller innenfor strandsonen på 100 meter fra sjøen. Det blir forbudt å kappe trær eller grener av trær og å brenne slike, å forstyrre faunaen i områdene, bruke strømaggregater og etterlate søppel i miljøet.

Glamping er en trend som har vokst sterkt i popularitet det siste tiåret. Ordet glamping dukket først opp i 2006.

Les også

Camping på Gran Canaria

Lenker

Glampinghub

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE