ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 16. MARS 2017
Her er redningsaksjonen i gang. Passasjerene ble firt ned fra kabinene. Foto: Policia Canaria
Her er redningsaksjonen i gang. Passasjerene ble firt ned fra kabinene. Foto: Policia Canaria

75 personer måtte overnatte på Spanias høyeste fjell i natt

Alle de 60 passasjerene i gondolbanen som går opp på Teide, Spanias høyeste fjell, ble evakuert i går etter å ha vært fanget høyt over bakken i opptil seks timer. 75 personer måtte overnatte på fjelltoppen fordi gondolbanen fortsatt står.

ANNONSE

Ved 13.30-tiden i går førte en feil til at gondolbanen bråstoppet med 60 personer om bord i de to kabinene. På toppen var det ytterligere 200 mennesker som ikke kunne ta seg ned.

I løpet av kvelden i går ble samtlige passasjerer firt ned fra kabinene og bragt i sikkerhet ved gondolbanens basestasjon, skriver kanariske aviser.

Se film fra evakueringen på Canarias 7

Mange av de som sto igjen på toppen valgte å gå i fire timer ned til Montana Blanca hvor de kunne hentes med buss  fordi det ikke fantes andre muligheter til å ta seg ned.

Fikk mat, tepper og klær

75 personer som av forskjellige årsaker ikke var i stand til å gå den lange strekningen, måtte overnatte på toppen.

Mat, tepper og varme klær ble fraktet opp til de som sto igjen. Temperaturen har vært nede i seks grader om natten de oppe de siste dagene.

Turister fra mange nasjoner

I morgentimene skal alle de gjenværende hentes ned fra Pico de Teide.

Turistene som ble berørt av hendelsen kom fra en rekke nasjoner, deriblant Sverige, Frankrike, Nederland og Polen, ifølge avisen La Provincia. Ingen skal ha kommet til skade.

Årsaken til at gondolbanen stoppet og ikke kunne kjøres i gang igjen er foreløpig ikke funnet. Det var angivelig nødbremsene som slo inn og blokkerte banen.

ANNONSE

Scorpions spiller i Las Palmas

04.07.2018 20:00

MUSIKK: Det tyske hardrockbandet Scorpions spiller på Gran Canaria Arena i Las Palmas som en del av turneen Crazy World Tour,.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE