ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. AUGUST 2018
Gulvarsel fra Aemet for høye temperaturer tirsdag 7. august. I morgen er det ingen slike varsler fra værinstituttet. Ill: Aemet.
Gulvarsel fra Aemet for høye temperaturer tirsdag 7. august. I morgen er det ingen slike varsler fra værinstituttet. Ill: Aemet.

38,9 grader varmt og høy luftfuktighet på Gran Canaria i går

Klokken 14.40 i går, mandag, målte værinstituttet Aemet 38,9 grader i Agüimes sørøst på Gran Canaria, gårsdagens høyeste temperatur på Kanariøyene.

ANNONSE

Allerede klokken 6.50 om morgenen var det 31,7 grader varmt i Agüimes i går. Samtidig var det lavt skydekke og svært høy luftfuktighet, hele 89 prosent, skriver avisen Canarias 7.

Utover dagen falt luftfuktigheten til 35 prosent og temperaturen steg 7,2 grader.

Sommerens første varmebølge har ligget over Kanariøyene siden søndag, men værmeldingene tyder på at den ikke vil vare lenge.

I dag er det gult varsel på Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife og La Palmas for høy temperatur, men i morgen skal temperaturene begynne å falle, ifølge værvarselet.

Det spesielle med denne hetebølgen er at den er fulgt av skyer og høy luftfuktighet, hvilket ikke skjer så ofte om sommeren på Kanariøyene.

På nordsiden av øya var det lavere temperaturer, rundt 24-27 grader. Men der holdt luftfuktigheten seg høye hele dagen og lå mellom 71 og 81 prosent.

På sørsiden var det mindre fuktig og heller ikke der riktig like høye temperaturer. Cuevas del Pinar, i San Bartolomé de Tirajana kommune hadde 27,2 grader klokken 1.00 om natten og 32 prosent luftfuktighet, og 32,6 grader klokken 16.00 med 21 prosent luftfuktighet.

Sørvest i turistbyen Puerto Rico var 25,9 grader gårsdagens høyeste temperatur, og i Maspalomas lå de mellom cirka 26 og 30 grader på de ulike målepunktene i området.

Direktoratet for brann og sikkerhet har erklært høy brannfare og finnført forbud mot åpne flammer og grilling i skogområder.

Les også

Kanariøyene byr på klima for herlige ferieopphold

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria

ANNONSE

Karneval i Agüimes

23.02.2019 21:00 - 17.03.2019 22:55

FOLKEFEST: Karneval i Agüimes sørøst på Gran Canaria, tema "Agüimes un Carnaval de Villan@s"
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE